Šport > Košarka
10301 ogledov

Pri Dallasu spremenili status Dončićeve poškodbe

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić tik pred vrnitvijo. Navijači Dallasa si verjetno želijo, da bi zaigral že proti Detroitu.

Dallas Mavericks so se po seriji neuspešnih tekem, na zadnjih desetih dvobojih so slavili le trikrat, znašli v težkem položaju. Pred dvobojem z Detroitom so zdrsnili na osmo mesto zahodne konference, ki jim ne prinaša avtomatične uvrstitve v prvi krog končnice. Na izjemno izenačenem Zahodu je tako pomemben vsak dvoboj, Dallas pa je v seriji, kjer se bo pomeril z večino neposrednih tekmecev za play-off, tekme pa bo večinoma igral v gosteh, kjer se doslej ni izkazal.

Izjema v izjemno težkem nizu je pravzaprav le domači dvoboj z drugo najslabšo ekipo lige. Mavericks bodo v noči iz ponedeljka na torek gostili namreč Detroit Pistons, ki pa je eno od le 13 zmag v sezoni zabeležil prav proti Dallasu. Ta je takrat zaigral brez Luke Dončića in izgubil s 125:131. Novega spodrsljaja si Mavs pravzaprav ne smejo več privoščiti. Ker je zasedba iz Teksasa doslej izgubila prav vseh šest tekem na katerih Luka ni zaigral niti minute, so navijači z nestrpnostjo pričakovali informacije, ki jo morajo klubi dan pred tekmo sporočiti o stanju svojih košarkarjev. 

Pri Dallasu so sicer za dve kategoriji spremenili status Dončića, ki je zaradi težav z levim gležnjem izpustil zadnji dvoboj z Utahom, in 'out' (ne bo igral) zamenjali s 'questionable' (vprašljiv), kar pomeni, da obstaja okoli 50 odstotkov možnosti za nastop slovenskega zvezdnika.

Pri 'out' in 'doubtful' (dvomljiv nastop, uradno 25 odstotkov možnosti za igranje) igralec skoraj nikoli ne zaigra, po izkušnjah iz preteklih let namreč zaigrajo le trije odstotki tistih, ki so označeni kot dvomljivi. Pri statusu vprašljiv se na igrišču sicer pojavi nekaj več kot 54 odstotkov prej poškodovanih, s tem pa so si pri Dallasu predvsem odprli vrata za to, da se o nastopu Dončića odločijo tik pred dvobojem. Boljši bi bil sicer status 'probable' (verjeten), ki uradno pomeni 75 odstotkov možnosti za igranje, a je v resnici še precej višji (čez 90%).

Pri Dallasu se zdaj verjetno sprašujejo, če je ekipa brez Dončića, Christiana Wooda in Maxija Kleberja sposobna premagati predzadnje moštvo v ligi. Glede na to, da Dallasu v boju za končnico zmanjkuje maneverskega prostora, bi se tehtnica lahko nagnila tudi na stran Dončićevega nastopa. 

Tekma z Detroitom se bo začela ob pol tretji uri zjutraj po slovenskem času. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice