Šport > Košarka
2898 ogledov

Košarkarji lige NBA najbolj cenijo Dončića

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkar dobil priznanje s strani stanovskih kolegov in medijev.

Luka Dončić je bil tretjič izbra v prvo peterko za tekmo All-star, na slednji ima pravico do nastopa že četrtič. Brez udeležbe na glavni tekmi spektakla je ostal v svoji prvi sezoni, lani pa je njegovo mesto v začetni peterki prevzel zvezdnik Memphisa Ja Morant. Slovenca so pred letom dni še najbolj zaustavili glasovi izbranih novinarjev, ki so kar šesterici igralcev podelili več glasov.

Tokrat je bilo drugače. Luko so postavili na prvo mesto med branilci zahodne konference, enako tudi igralci lige NBA, v glasovanju navijačev pa je bil drugi, več glasov je prejel Steph Curry. Tega so igralci in predstavniki medijev postavili na drugo pozicijo. Oba sta tako prišla do količnika 1.5.

Ker glasovi navijačev štejejo dvojno, je bil Curryjev izkupiček 2x1+2+2=6, Dončićev pa 2x2+1+1=6. To so delili s 4 (2x navijači, novinarji, igralci). 

Omenjenemu dvojcu so na Zahodu med branilci po količniku sledili Morant (3), Shai Gilgeous-Alexander (4), Damian Lillard (6) in De'Aaron Fox (6,5).

Podobno se je razpletlo tudi pri glasovanju za visoke igralce na Zahodu, kjer je LeBron James slavil po glasovih navijačev, v preostalih dveh kategorijah pa je gledal v hrbet Nikoli Jokiću.

Na Vzhodu je imel najnižji količnik Giannis Antetokounmpo, ki ga le novinarji niso postavili na prvo mesto. 

Glasovanje All-Star tekma | Avtor: twitter twitter

All-Star tekma | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Košarka danes – navijajte za svojo najljubšo ekipo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice