Šport > Košarka
19419 ogledov

Dončić v navalu besa strgal dres, nato s prstom pokazal na krivca

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je imenoval glavnega krivca za tesen poraz proti Washington Wizards.

Košarkarjem Dallas Mavericks na sinočnji tekmi ni uspelo izkoristiti zadnjega napada na tekmi, v katerem so gostujoči košarkarji blokirali poskus podaje Luke Dončića in rešili tesno zmago v American Airlines Centru (127:126).

Tekma bi se lahko končala drugače, če bi slovenski čudežni deček 12 sekund pred koncem zadel oba prosta meta.

Luka Dončić NBA Šport Luka čez 40 točk, na koncu odločal prosti met

Dončić je bil na svoje veliko razočaranje zgolj 50-odstoten, s čimer je uspel poravnati izid na 126:126, s tem pa gostom posredno omogočil, da so po prekršku nad Kylom Kuzmo manj kot pet sekund pred koncem prišli do odločilnega koša s črte za proste mete.

"Vedeli smo, da bodo podvajali," je o izgubljeni žogi nekaj sekund pred zadnjim piskom sirene spregovoril trener Jason Kidd. "Naredili smo prostor. To je bil Spencerjev met. Na žalost nam ni uspelo izvesti podaje. Treba je čestitati Washingtonu. Vedeli smo, da bodo podvajali na Dončiću, vendar tega nismo izkoristili. Žal nam ni uspelo spraviti žoge do Spencerja. Dobro so odigrali," je dodal Kidd.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Frustrirani Dončić je po zgrešenem prostem metu 12 sekund pred koncem strgal svoj dres. "Izgubil sem žogo," je razplet v zadnjih sekundah obžaloval 23-letnik, ki ga je tokrat s tribun spremljala petletna sestra Tijana.

Luka Dončić Prizor, ki topi srca Šport Dončić na tekmo pripeljal svojo petletno sestro

"To je to. Jezen sem bil, ker sem zgrešil prosti met. Potem sem še izgubil žogo. To je moja krivda,. Vsi ti porazi so na meni," se je s pepelom posul slovenski košarkar.

"Na voljo smo imeli dovolj časa, da bi akcijo uspešno izvedli. Ne gre nam v zadnjem času, nekaj zelo izenačenih dvobojev smo izgubili. Čaka nas analiza tekme in precej stvari, ki jih moramo popraviti," je napovedal Dončić.

Komentarjev 1
  • Toma 21:16 25.januar 2023.

    Donđić to zize kaže?

Sorodne novice