Šport > Košarka
47604 ogledov

Pa kaj je narobe s temi Slovenci? Po Dončiću šokiral še Dragić

Luka Dončić Goran Dragić Profimedia
Goran Dragić je presenetil sedmo silo z izjavo, da na svoje proste dni sploh ne gleda košarke.

Goran Dragić velja za izjemnega profesionalca, ki že svojo petnajsto sezono nastopa v najmočenjši ligi na svetu, ligi NBA. Tekom svoje kariere na drugi strani luže je branil barve tako slovitih franšiz, kot so Phoenix Suns, Houston Rockets, Miami Heat, Toronto Raptors, Brooklyn Nets ter Chicago Bulls, katere je okrepil pred začetkom letošnje sezone.

Tekom svoje avanture v ZDA je osvojil številna priznanja in lovorike, kot so naziv za igralca, ki je v minuli sezoni najbolj napredoval, uvrstitev v tretjo najboljšo peterko lige ter vpoklic na tekmo vseh zvezd. Za nekoga s tako prestižno kariero, so Američani pričakovali, da se vse vrti zgolj okoli košarke, da je slednja središče njegovega življenja 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Ravno zaradi tega so bili v ZDA še toliko bolj šokirani nad izjavo, ki jo je Dragić med gostovanjem svojega Chicaga na NBA tekmi v Parizu proti Detroit Pistons podal novinarjem španske košarkarske lige Endesa, katerim je razkril, da kadar ne igra, ne spremlja pretirano košarke.

"Po navadi na svoje proste dni ne gledam košarke, raje gledam nogomet," je presenetil Dragić ter nadaljeval s pojasnilom: "Včasih sem gledal evropske tekme, še posebej, kadar je igral moja brat Zoran. Toda danes je to zelo težko, saj zaradi terminov tekem in natrpanega koledarja težko najdem čas," je pojasnil starejši izmed bratov Dragić.

Goranova izjava pa je ponovno šokirala ameriške ljubitelje košarke, ki kar ne morejo verjeti, da bi najboljši košarkarji sveta raje gledali "soccer" ali celo evropsko košarko, kot pa njihovo NBA ligo.

Na podobno začudenje je tako pred tedni naletela tudi izjava drugega Slovenca Luke Dončića, ki je šokiral tamkajšnjo javnost z izjavo, da ne spremlja tekem svojih rivalov v boju za naziv MVP, saj rajši kot NBA gleda tekme Evrolige.

Le kaj za vraga je narobe s temi Slovenci?

Goran Dragić NBA Šport Kaj se dogaja? Dragić izpušča tekme, to je razlog, zakaj ne bo potoval z ekipo Goran Dragić NBA Šport Dragić na spektaklu v Parizu poskrbel za potezo večera Primož Roglič Navijač Šport Roglič tako navdušen na NBA tekmi

Košarka danes – navijajte za svojo najljubšo ekipo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice