Šport > Košarka
11835 ogledov

Najznamenitejši NBA analitik: Dallas si želi pripeljati ta dvojec

Luka Dončić Profimedia
Pri Dallasu imajo še tri tedne na voljo za okrepitev moštva.

Pri Dallasu, ki v zadnjem času ne igra po željah navijačev te teksaške franšize, so lani storili napako in niso pravočasno podaljšali pogodbe z Jalenom Brunsonom, ki je nato postal prost igralec in se po sklenitvi 100 milijonov vredne pogodbe preselil k New York Knicks. S tem je Luka Dončić izgubil najkoristnejšega soigralca, vrzel pa so pri Mavericks skušali pokrpati s Christianom Woodom, ki pa igra precej bližje košu kot Brunson.

Po mnenju najbolj priznanega NBA analitika Adriana Wojnarowskega si želijo pri Dallasu 'napako' popraviti in pripeljati odličnega hrvaškega ostrostrelca Bojana Bogdanovića, v paketu z njim pa tudi Nerlensa Noela, ki je v preteklosti sicer že nosil dres Mavericksov. V zadnjih sezonah je center, ki je znan predvsem po dobri igri v obrambi, imel veliko težav s poškodbami, v zadnjih dveh sezonah je odigral le 37 tekem. Leta 2015 je bil sicer izbran v prvo peterko novincev, ko je za Philadelphio 76-ers v povprečju zbral 9.9 točke, 8.1 skoka, 1.7 podaje, 1.9 blokade in 1.8 ukradene žoge na tekmo.

Po mnenju Wojnarowskega bi Dallas za menjavo igralcev ponuditi Tima Haradawayja Jr. in/ali Davisa Bertansa, pri Detroitu pa bi si še bolj želeli kakšnega od prihodnjih izborov v prvem krogu draftov. Tega pri Dallasu za leto 2023 nimajo, saj so ga že oddali v preteklem 'tradu' z New Yorkom.

Wojnarovski je mnenja, da bodo Mavericks do 9. februarja, ko se zaključi prestopni rok, zelo aktivni pri iskanju pomoči za Luko Dončića.

 

Komentarjev 2
  • andrej084 22:51 22.januar 2023.

    Res je žalostno, kako v Dallasu ne znajo formirati neko resno ekipk..

  • Pišmevuh 20:39 22.januar 2023.

    Bogdanovič pa je okrepitev. Na ep. je pokazal svoje kvalitete. V vsakem črnskem kvartu med bloki najdejo kaj boljšega.

Sorodne novice