Šport > Košarka
1316 ogledov

Zvezdniška menjava v ligi NBA! LeBron ima novo orožje!

Rui Hachimura Profimedia
LeBron James je dobil novega soigralca pri Lakers.

Košarkarsko moštvo Los Angeles Lakers, za katerega že igrajo zvezdniki LeBron James, Anthony Davis in Russell Westbrook, se je okrepilo z Japoncem Ruijem Hachimuro. V lovu na končnico je to prva menjava, ki so jo v severnoameriški ligi NBA opravili jezerniki, ki kljub zvezdniški zasedbi trenutno zasedajo šele 12. mesto v zahodni konferenci.

Toda razlika do mest, ki ob koncu rednega dela prinašajo nastop v končnici, je majhna. Do tretjega mesta namreč Lakers loči pet zmag, do šestega, ki prinaša neposredno uvrstitev v končnico, pa vsega tri. Razliko želijo pri 17-kratnih prvakih lige NBA zmanjšati z japonskim krilnim košarkarjem. V zameno za Hachimuro so jezerniki v Washington poslali Kendricka Nunna in več izborov na prihodnjih naborih, so sporočili na svoji spletni strani.

Hachimura je za Wizards v tej sezoni zbral 30 nastopov in v povprečju dosegal 13 točk in 4,3 skoka na tekmo. Štiriindvajsetletnika je Washington na naboru leta 2019 izbral celo kot devetega po vrsti, potem ko je tri leta uspešno igral za univerzo Gonzaga.

V svoji prvi sezoni je bil nemudoma uvrščen v drugo najboljšo peterko novincev, svojo najboljšo košarko pa je prikazal v svoji drugi sezoni, ko je povprečno dosegal 13,8 točk in 5,5 skokov na tekmo, medtem ko je svoje povprečje ob odličnem metu (62 % iz igre, za tri točke celo neverjetnih 60 %) v končnici dvignil na 14,8 točk in 7,2 skoka na tekmo. Slovenci pa se ga zelo dobro spomnimo po njegovi predstavi na olimpijskih igrah v Tokiju, ko je proti Sloveniji v skupinskem delu dosegel kar 34 točk.

Rui Hachimura | Avtor: Profimedia Profimedia

Japoncu so po odlični sezoni vsi napovedovali svetlo prihodnost, a je njegova produktivnost v zadnjem letu in pol precej upadla. Pri jezernikih seveda upajo, da bo v mestu angelov končno razvil ves svoj potencial, medtem ko so se v zameno morali odreči trem izborom na naboru v drugem krogu ter Nunnu, kateri pa tako ali tako ni imel vidnejše vloge v ekipi.

Nunn je sicer v ligo NBA vstopil leta 2019 ter bil po izjemni sezoni pri Miami Heat nemudoma uvrščen v idealno peterko novincev, medtem ko je bil v glasovanju za novinca leta uvrščen na drugo mesto. Prav tako je bil kar trikrat izbran za novinca meseca. Po dveh izjemnih sezonah pri Miamiju je pred lansko sezono podpisal za Lakers, a je izpustil celotno prvo sezono zaradi poškodbe kolena. V letošnji je končno debitiral za jezernike, a ni uspel ponoviti svojih predstav iz Miamija. Na tekmo je povprečno igral dobrih 13 minut, tekom katerih je dosegal 6,7 točk na tekmo.

Kendrick Nunn | Avtor: Profimedia Profimedia

Lakers sicer kmalu dobijo še eno pomembno "okrepitev", saj že več tednov igrajo brez poškodovanega Anthonyja Davisa, ki naj bi se po informacijah medijske hiše ESPN vrnil prihodnji teden. Konec prestopnega roka bo sicer 9. februarja, jezerniki pa bi lahko bili v prihodnjih dneh še zelo aktivni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice