Šport > Košarka
5741 ogledov

Dallas si želi tega velikega talenta, New York v zameno zahteva ...

Luka Dončić Reggie Bullock Profimedia
Ali so se pri Dallasu pripravljeni odreči enemu svojih najboljših obrambnih igralcev?

V Dallasu čivkajo že ptički na veji, da Luka Dončić potrebuje pomoč! Mladi slovenski superzvezdnik niza zgodovinske predstave, a sam vseeno ne more popeljati hudo podpovprečne ekipe Dallas Mavericks na sam vrh.

V ligi NBA pa se z začetkom meseca februarja bliža konec prestopnega roka in lastnik moštva Mark Cuban ter generalni menedžer ekipe Nico Harrison imata še zadnjo priložnost, da okrepita ekipo okoli svojega mladega zvezdnika.

Po poročanju slovitega ameriškega strokovnjaka Marca Steina naj bi bili pri Dallasu zelo zainteresirani za košarkarja ekipe New York Knicks Cama Reddisha, ki tekom svoje NBA kariere velja za izjemno nadarjenega košarkarja, ki pa zaenkrat še ni uspel razviti vsega svojega potenciala.

Cam Reddish | Avtor: Profimedia Profimedia

Reddisha so leta 2019 kot 10. izbrali Atlanta Hawks, mladi krilni igralec pa se je zelo izkazal v svoji prvi sezoni, ko je pri vsega dvajsetih letih povprečno na tekmo dosegal 10,5 točk, 3,7 skokov in 1,5 asistenc. Toda Reddish se ni razvijal po Atlantinih željah, v svoji najboljši sezoni je povprečje dvignil le na 11,2 točk, 4 skoke in 1,3 asistence, tako da so se ga sredi njegove tretje sezone odločili poslati v New York.

V minuli sezoni je po menjavi v New York do poškodbe rame, zaradi katere je predčasno končal sezono, povprečno dosegal 6,1 točke, 1,4 skoka in 0,7 asistence na tekmo, medtem ko se je v letošnji sezoni, v začetku decembra, trener Tom Thibodeau odločil, da na Reddisha več ne računa. 

Glede na to, da ima komaj 23 let ter da trener Jason Kidd in njegov štab načeloma slovita po razvoju mladih igralcev, bi Reddish lahko bil zanimiva okrepitev za Mavericke. Toda Dallas bi znala odbiti zahtevana cena s strani New Yorka, ki si v zameno za igralca, ki sploh več ni del njihove rotacije, želi Reggieja Bullocka, ki kljub vsem svojim pomanjkljivostim vseeno velja za enega pomembnejših članov Dallasa.

Čeprav je za Bullockom, kar se tiče napada, naravnost katastrofalna sezona, v kateri serijsko greši vse odprte mete, katere mu pripravi Luka Dončić, vseeno v ekipi Dallasa velja za enega boljših obrambnih igralcev, medtem ko Reddish ne velja za igralca, ki bi blestel v obrambi. Bullock sicer v letošnji sezoni povprečno dosega vsega 5,8 točk, 3,4 skoke in 1,1 asistenco na tekmo, ob katastrofalnem 36,4-odstotnem metu iz igre.

Reggie v letošnji sezoni tako niti malo ne blesti, a je vseeno težko pričakovati, da se bodo Mavericks v zameno za igralca, ki je pri drugi ekipi izpadel iz vseh načrtov, odrekli enega boljših obrambnih igralcev. Bolj verjetno se zdi, da bi si pri Dallasu želeli v zameno za Reddisha v New York poslati kakšnega izmed izborov v drugem krogu na naboru. A vprašanje, če bodo Knicks na to pristali, saj naj bi bilo v igri še nekaj ekip, ki verjamejo, da bi se lahko Reddish pri njih končno razvil v takšnega igralca, kot se je na začetku njegove kariere napovedovalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice