Šport > Košarka
11308 ogledov

Luka skočil po lestvici, legenda udarila po mizi: "Zasluži si biti MVP!"

Luka Dončić Profimedia
V boju za naziv MVP je Luka Dončić pridobil dve mesti, potem ko je zaradi poškodbe iz boja izpadel Kevin Durant, medtem ko je Slovenec z drugega mesta izrinil tudi Jaysona Tatuma. Pred njim je tako le še Nikola Jokić.

Za slovenskim košarkarskim zvezdnikom Luko Dončićem je izjemno obdobje. Na zadnjih desetih tekmah povprečno dosega kar 42 točk in več kot 11 skokov in 9 asistenc na tekmo, kar do sedaj v obdobju desetih zaporednih tekem ni uspelo še nobenemu košarkarju v zgodovini.

A Luka ne blesti zgolj v statističnih kategorijah, temveč je košarkarski svet navdušil tudi s svojo zmagovalno mentaliteto in svojimi predstavami v odločilnih trenutkih, saj je tekma proti Los Angeles Lakers, ko je najprej izsilil prvi podaljšek in nato še drugega z dvema zadetima trojkama v zadnjem napadu, še vedno ena najbolj aktualnih tem v ligi NBA.

Slovenec je na omenjeni tekmi dosegel tudi svoj deseti trojni dvojček v sezoni ter še osmega z vsaj 30 točkami. Vsi ostali košarkarji lige skupaj so zbrali le šest takih tekem. Prav tako je svoje močno podpovprečne Dallas Mavericks vodil kar do devetih zmag na zadnjih dvanajstih tekmah, Mavericki pa so se povzpeli na peto mesto zahoda.

Luka, ki v letošnji sezoni povprečno dosega 34,3 točk, 9 skokov in 8,8 asistenc na tekmo, je tako povsem zasluženo skočil po uradni MVP lestvici lige NBA. S četrtega mesta se je namreč prebil na drugo, zaostaja pa le še za izjemnim Nikolo Jokićem (24,9/11/9,7). Na tretje mesto je potisnil Jaysona Tatuma (30,6/8,2/4,2), medtem ko je iz prve peterice pričakovano zdrsnil poškodovani Kevin Durant. Prvo peterico zaključujeta Giannis Antetokounmpo (31/11,9/5,3) in Joel Embiid (33,5/9,9/4,4).

Lestvica je tako zagotovo dosti bolj pravična, kot pred enim tednom, a po mnenju legendarne ameriške košarkarice Candace Parker še vedno ni pravilna. Naziv MVP bi si namreč po njenem mnenju zaslužil ravno naš Luka.

"Zame je MVP lahko le Luka 'The Don'. Ko dosegaš takšne številke, katerih smo se kar navadili, si to zaslužiš. Navadili smo se, da dominira na tekmah. Igra je pod njegovim nadzorom. In ko dosežeš trojni dvojček s 60 točkami in 20 skoki ... Mislim, da moraš biti prvi favorit. Vsi Dallasovi uspehi so rezultat njegove igre, njegove dominance. Človek si zasluži biti MVP! Dallas nosi na svojih ramenih! Izgubili so vse štiri tekme, na katerih ni igral," je debato zaključila dvakratna dobitnica nagrade MVP v ligi WNBA.

Luka Dončić Legenda Šport Veliki glasbeni zvezdnik navdušen nad Dončićem, to je izjavil Luka Dončić Rekorder Šport Luka se je zapisal v zgodovino! Nasledil je Jordana in postal prvi ... Luka Dončić Mark Cuban Cuban se je oglasil Šport Dončićev šef znorel: "Luke niti malo ne spoštujejo! To je nerealno!" Luka Dončić Odvlekli Luko Šport Luka in nekdanji MVP želela fizično obračunati, vmešal se je celo Kidd Luka Dončić Spencer Dinwiddie Niso verjeli ušesom Šport Luka po nepozabni tekmi šokiral: "On je bil tisti!"
Komentarjev 1
  • Ender3 16:10 14.januar 2023.

    Luka je, maksimalen v povprečni ekipi. Sam to najbolj ve...

Sorodne novice