Šport > Košarka
5553 ogledov

Luka po nepozabni tekmi šokiral: "On je bil tisti!"

Luka Dončić Spencer Dinwiddie Profimedia
Dončić je po dveh podaljških popeljal Dallas do zmage v LA-ju, a si ni želel lastiti zaslug za zmago.

Košarkarji Dallas Mavericks so v ligi NBA tokrat gostovali pri Los Angeles Lakers in v razprodani dvorani crypto.com Arena po dveh podaljških slavili zmago s 119:115. Prvi zvezdnik teksaške ekipe Luka Dončić, ki je dosegel trojni dvojček s 35 točkami, 14 skoki in 13 podajami, je bil tudi najbolj zaslužen, da se je tekma prevesila v podaljšek.

Dončić je bil namreč kar dvakrat na tekmi odločilen mož Dallasa; prvič je z izjemno trojko ob koncu rednega dela popeljal svojo ekipo v podaljšek, nato pa je "vajo ponovil" še ob koncu prvega podaljška.

Luka Dončić Nora tekma Šport Luka izsilil dva podaljška, nato ugnal LeBrona

"Sedaj sem kar pošteno utrujen. Mislim, da sem prikazal dobro igro, z veliko energije. Zdaj res komaj čakam na počitek," je dejal Dončić, ki je imel le devet sekund premora v zadnjih 40 minutah tekme. "Bil sem kar presenečen, ker sem pričakoval, da bodo storili prekršek. Sam pa sem želel čim prej žogo preusmeriti v koš in jih prehiteti," je o izjemnem izenačujočem košu ob koncu rednega dela povedal Dončić.

A ob koncu tekme si ni želel lastiti zaslug za zmago, temveč je izpostavil svojega soigralca, ki se je razigral v drugem podaljšku in bil v samem zaključku tekme jeziček na tehtnici. "Spence je bil danes tisti, zaradi katerega smo zmagali," je pohvalil Spencerja Dinwiddieja, ki je dosegel kar osem od svojih 17 točk v podaljšku.

Christian Wood je sicer k zmagi dodal 24 točk in 14 skokov za Dallasovo četrto zaporedno zmago nad LA Lakers. Tim Hardaway ml. pa je zbral 22 točk in osem skokov.

Luka Dončić Novi podatki Šport Rezultati glasovanja za All-Star tekmo, tako kaže Dončiću Luka Dončić "Dodatno motiviran" Šport Luka prehitel Kobeja Bryanta! Nikomur še ni uspelo kaj takega! Luka Dončić Video Šport Grozljivo! Luka vratolomno poletel čez sedeže
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice