Šport > Košarka
3490 ogledov

Luka se je zapisal v zgodovino! Nasledil je Jordana in postal prvi ...

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je popeljal Dallas do zmage, potem ko je v drami dveh podaljškov porazil LeBrona in se zapisal v zgodovino z novim neverjetnim dosežkom.

Čudežni, še ne 24-letni Luka Dončić je bil glavno ime NBA večera, potem ko je po kar dveh podaljških s svojimi Dallas Mavericks uspel poraziti Los Angeles Lakers s 119:115. Luka je tekmo zaključil kot prvi strelec, potem ko je iz igre zadel 14 od 28 metov (4/9 za tri točke) ter dosegel 35 točk, obenem pa je zadel odločilna meta ob koncu tekme in prvega podaljška, s katerima je izsilil prvi in nato še drugi podaljšek.

Slovenec je ob še svoji šesti zaporedni zmagi nad Los Angeles Lakers zbral še 14 skokov in 13 asistenc, s čimer je še tridesetič v karieri dosegel trojni dvojček z vsaj 30 točkami. Pred njim je vsaj 30 takšnih tekem uspelo zbrati le Oscarju Robertsonu, Russellu Westbrooku, LeBronu Jamesu in Jamesu Hardenu. V letošnji sezoni je sicer Luki še devetič uspelo doseči trojni dvojček z vsaj 30 točkami, medtem ko imajo vsi ostali igralci skupaj takšnih tekem le šest.

Prav tako je Dončiću še četrto sezono zapored uspelo vpisati vsaj deset trojnih dvojčkov, kar je pred njim uspelo le Robertsonu, medtem ko je v zadnjih 40 letih le Westbrooku in Magicu Johnsonu uspelo zabeležiti tekmo z vsaj 40 točkami, 13 skoki in 13 asistencami. Ob Robertsonu je tudi edini, ki mu je uspelo v prvih petih sezonah vsakič doseči vsaj 8 trojnih dvojčkov.

Poleg tega je uspel Dončić naslediti legendarnega Michaela Jordana, kot edini košarkar mlajši od 24 let, ki bi mu uspelo v obdobju desetih zaporednih tekem držati povprečje več kot 40 točk na tekmo. Jordanu je to uspelo leta 1986. Je pa zato Luka prvi v zgodovini, ki mu je v obdobju desetih zaporednih tekem uspelo povprečno dosegati več ko 40 točk, 10 skokov in 8 asistenc na tekmo.

Naslednja tekma Dallas čaka v soboto, ko bo gostoval pri Portland Trail Blazers. Lahko Luka postavi kakšen novi mejnik?

Luka Dončić Mark Cuban Cuban se je oglasil Šport Dončićev šef znorel: "Luke niti malo ne spoštujejo! To je nerealno!" Luka Dončić Odvlekli Luko Šport Luka in nekdanji MVP želela fizično obračunati, vmešal se je celo Kidd Luka Dončić Spencer Dinwiddie Niso verjeli ušesom Šport Luka po nepozabni tekmi šokiral: "On je bil tisti!" Luka Dončić Nora tekma Šport Luka izsilil dva podaljška, nato ugnal LeBrona Luka Dončić Novi podatki Šport Rezultati glasovanja za All-Star tekmo, tako kaže Dončiću
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice