Šport > Košarka
20569 ogledov

Luka in nekdanji MVP želela fizično obračunati, vmešal se je celo Kidd

Luka Dončić Youtube
Na tekmi se je zaiskrilo med velikima NBA zvezdnikoma.

Ljubitelji najmočnejše košarkarske lige na svetu so bili ponoči priča pravi poslastici, ko so Dallas Mavericks pod vodstvom izjemnega Luke Dončića po dveh podaljških slavili proti slovitim Los Angeles Lakers s 119:115.

Čeprav za Lakers igrata dva izmed največjih košarkarskih zvezdnikov tega tisočletja, ki sta skupaj osvojila kar pet nazivov MVP lige (LeBron James štirikrat in Russell Westbrook enkrat), pa je bil prava zvezda večera ravno mladi Slovenec.

Luka Dončić Nora tekma Šport Luka izsilil dva podaljška, nato ugnal LeBrona

Luka je tekmo zaključil s trojnim dvojčkom, saj je zbral 35 točk, 14 skokov in 13 asistenc, medtem ko je z izjemnima trojkama v zadnjem napadu svoji ekipi lastnoročno priboril najprej prvi in nato še drugi podaljšek.

Sodniki so sicer s svojim sojenjem dopuščali zelo moško igro, številne osebne napake niso bile dosojene in v infarktnem zaključku tekme so bile tenzije zelo visoke in živci na obeh straneh zelo tanki.

O tem najlepše priča dogodek iz prvega podaljška, ko bi skoraj prišlo do fizičnega obračuna med Dončićem in Westbrookom. Organizator igre jezernikov je namreč precej nešportno spustil svojo ramo in se silovito zaletel v Dončića, kateremu to ni bilo niti najmanj všeč.

Krenil je proti Westbrooku, kateri je nemudoma vstal in skočil proti Luki, a je celotno situacijo pravočasno prepoznal trener Dallasa Jason Kidd, ki je nemudoma pritekel na igrišče in zvlekel Luko stran, preden so posredovali še njuni soigralci in dokončno ločili oba "petelina".

A še preden se je igra nadaljevala sta se oba zvezdnika že pobotala in se prijateljsko pozdravila, ko se je Russ Luki opravičil za prekršek, slednji pa Westbrooku za svojo burno reakcijo.

Medsebojni dvoboj je na koncu dobil Luka, ki je uspel svojo ekipo popeljati do zmage, a tudi Westbrook ni imel za sabo slabe tekme, saj jo je končal kot najboljši strelec jezernikov z 28 točkami.

Luka Dončić Novi podatki Šport Rezultati glasovanja za All-Star tekmo, tako kaže Dončiću Luka Dončić "Dodatno motiviran" Šport Luka prehitel Kobeja Bryanta! Nikomur še ni uspelo kaj takega! Luka Dončić Video Šport Grozljivo! Luka vratolomno poletel čez sedeže

 

 

Komentarjev 3
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 17:06 13.januar 2023.

    Košarka je moška igra!,Koliko bi šele jolali, če bi bilomto kakšnih 20 let nazaj, ko so bili v igri res pravi "bad boys"!!!

  • jakec1575 13:13 13.januar 2023.

    nerealno. Če bi jamesu kdo to naredil, bi ga sudije preteple. nerealno res.

  • Avatar pantani
    pantani 13:10 13.januar 2023.

    "Čeprav za Lakers igrata dva izmed največjih košarkarskih zvezdnikov tega tisočletja, ki sta skupaj osvojila kar pet nazivov MVP lige (LeBron James štirikrat in Russell Westbrook dvakrat)",nazaj v šolo,pa matematiko učit!!!

Sorodne novice