Šport > Košarka
51574 ogledov

Dončić novinarjem: "Ne, tega se jaz ne grem"

Print Screen
Luka Dončić ni bil pripravljen odgovoriti na vprašanje o LeBronu Jamesu.

LeBron James je pri 38 letih še vedno eden najboljših košarkarjev na svetu. Zvezdnik Los Angeles Lakers se nazadržno približuje rekordu po številu doseženih točk v ligi NBA, katerega si že skoraj štiri desetletja lasti Kareem Abdul Jabbar.

Rekord, ki je vrsto let veljal za nedosegljivega, bo padel tekom letošnje sezone.

Posledično so se v javnosti spet okrepile razprave o tem, kdo je najboljši košarkar vseh časov (t.i. GOAT). Medtem ko se večina navijačev, nekdanjih igralcev in poznavalcev še vedno nagiba k Michaelu Jordanu, se število LeBronovih privržencev iz dneva v dan povečuje.

Med navijače "kralja Jamesa" prištevamo tudi Luko Dončića, katerega so novinarji po porazu proti Portlandu povprašali o tem, na katero mesto bi na večni lestvici uvrstil svojega idola. Dončić se je vprašanju izognil z obrazložitvijo, da ga bolj kot rangiranje igralcev zanima dobra košarka.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Ne ukvarjam se s temi razvrstitvami, ne grem se tega. Enostavno uživam v odličnih košarkarjih. To je to. LeBron je fantastičen igralec, resnično izjemen, vendar ne bom nikogar razvrščal," je dejal.

Dončić je sicer pred več kot štirimi leti za najboljšega vseh časov oklical Air Jordana. "Jordan je najboljši košarkar, kar jih je kdajkoli igralo to igro. Vendar mislim, da me ne morete primerjati z njim, saj je imel neverjetno kariero. Zato pa je najboljši vseh časov," je konec leta 2018 dejal tedaj novinec v ligi NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice