Šport > Košarka
79 ogledov

Jokić v slogu MVP, Bojevniki v Beli hiši

Nikola Jokić Damian Lillard Profimedia
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na sredo odigrali štiri tekme.

Srbski zvezdnik Nikola Jokić je 36 točkam dodal 13. trojni dvojček v sezoni in popeljal Denver Nuggets do 14. zaporedne domače zmage. S svojo predstavo je Jokić zasenčil tudi izjemen večer Damiana Lillarda, ki je za Portland Trail Blazers, ta je v Koloradu izgubil s 113:122, prispeval 44 točk. Jokić, ki je iz igre zadel 13 od 14 metov, je točkovnemu zbiru dodal 12 skokov in deset podaj.

Zlata zrna so pred domačimi navijači igrala brez trenerja Michaela Malona, ki je tekmo izpustil zaradi proticovidnega protokola. Začasno je njegovo delo prevzel David Adelman, ki je Slovencu Vlatku Čanarju namenil 16 minut na parketu.

Čančar za vodilno ekipo zahodne konference v tem času ni dosegel točke, saj je zgrešil edini met, zbral pa je en skok in dve podaji. Michael Porter ml. je k zmagi dodal 23, Jamal Murray pa 17 točk.

Los Angeles Clippers so doma izgubili proti Philadephia 76ers, ki so slavili s 120:110 in se z zmago povzpeli na tretje mesto vzhodne konference.

Prvi mož za Sixers je bil Joel Embiid, ki je tokrat končal pri 41 točkah in devetih skokih. Tyrese Maxey je s klopi dodal 22 točk, medtem ko je imel James Harden slabši večer z le šestimi točkami. V domači ekipi, v katero se je po dveh tednih premora vrnil Paul George, je bil najbolj razpoložen Kawhi Leonard s 27 točkami. George je zbral 13 točk in osem skokov.

Milwaukee Bucks so pred svojimi navijači brez zvezdnikov Giannisa Antetokounmpa in Khrisa Middletona premagali Toronto Raptors s 130:122. Z zmago so se vrnili na drugo mesto vzhodne konference.

V odsotnosti omenjenih zvezdnikov je odgovornost prevzel Jrue Holiday, ki je dosegel 37 točk. Na drugi strani je bil odličen Fred VanVleet z 39 točkami, vendar ni imel dovolj pomoči pri soigralcih.

Brooklyn Nets so doživeli tretji zaporedni poraz, saj so pri San Antonio Spurs izgubili z 98:106. Ostroge so s tem prekinile niz petih porazov, k zmagi pa jih je popeljal Keldon Johnson s 36 točkami in 11 skoki.

Medtem pa so prvaki Golden State Warriors, kot veleva tradicija, obiskali Belo hišo. Ameriški predsednik Joe Biden jim je priredil sprejem in jih pohvalil za njihovo "veselje" in "zagnanost" na igrišču ter za njihovo družbeno predanost.

Predsednik je dejal, da Warriors "zrcalijo ZDA" s svojim slogom igre, ki vključuje "stalno gibanje, s svobodo posameznika in z osebnostjo, ki se združi v eno ekipo, ekipo, ki igra z veseljem, z željo, da bi bila najboljša." Vse je mogoče, "če to storimo skupaj," je dejal.

Bojevniki so prišli v Belo hišo po prvi od zadnjih štirih zmag leta 2015, ko je bil predsednik Barack Obama, vendar niso obiskali Washingtona po dveh poznejših naslovih - leta 2017 in 2018 - zaradi drugačnih stališč z republikanskim predsednikom Donaldom Trumpom.

NBA, izidi:

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors        130:122
San Antonio Spurs - Brooklyn Nets        106:98
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers  122:113
LA Clippers - Philadelphia 76ers         110:120
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice