Šport > Košarka
35600 ogledov

Luka navdušil: "Pride mu z veliko energije! O, s***je! Prekinimo!"

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Luka se je zavedal, da imajo njegove besede lahko tudi drugačen pomen.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić ima za sabo zanimivo športno pot, saj se je že zelo mlad odpravil iz Slovenije ter velik del mladosti preživel v Španiji, preden ga je klic iz lige NBA popeljal tudi na drugo stran Atlantika.

Tako niti ne čudi, da Luka poleg svoje materinščine obvlada kar tri tuje jezike. Zaradi svojih prednikov govori tekoče tudi srbsko, medtem ko zaradi svoje športne poti obvlada tudi angleščino in španščino.

Angleščine se je sicer Luka naučil že v šoli, svoje znanje pa je nadgradil v zadnjih letih, saj že peto leto igra v ameriški ekipi iz Teksasa (kjer mu prav pride tudi španščina) Dallas Mavericks.

Na začetku svoje epizode v ZDA se je Luka še lovil, saj se v enem izmed intervjujev ni mogel spomniti besede za "prho", prav tako pa je novinarje prosil, če lahko govorijo v "normalni angleščini", ko so v preteklosti uporabljali prezahtevne besede.

A po štirih letih in pol na drugi strani luže je Lukova angleščina že tako dobra, da obvlada tudi številne besedne igrice in fraze, ki mu pridejo še kako prav pri komunikaciji s sedmo silo.

Luka je tako naravnost blestel na nedavni novinarski konferenci, ko so ga novinarji vprašali, kaj si misli o soigralcu Joshu Greenu, ki je zagotovo eno izmed Dallasovih največjih odkritij sezone. V minuli sezoni je bil namreč še precej nepomemben člen ekipe, ki je ob 51-odstotnem metu povprečno dosegal 4,8 točk na tekmo, letos pa je povprečje ob 57-odstotnem metu dvignil na 7,3 točke.

"V igro vstopi z veliko energije," je začel Dončić z opisom doprinosa Josha Greena, nato pa se je zavedel, da bi lahko njegov stavek pomenil tudi: "Pride mu z veliko energije."

"O, sranje! Moja napaka! Prekinimo!" se je med smehom ustavil Dončić, preden je poiskal boljše besede za opis Greenove igre. "V našo igro vnese veliko energije, kar nam zelo pomaga," je eno bolj zabavnih tiskovnih konferenc zaključil Dončić.

  Luka Dončić Nezadovoljen Šport Kidd razkril eno največjih Lukovih težav: "Gre za veliko stvar!" Luka Dončić Po porazu Šport Navijač udaril Dončića, ko je ta zapuščal parket Luka Dončić Bo Luka dobil pomoč? Šport Najznamenitejši NBA analitik: Dallas si želi pripeljati ta dvojec Luka Dončić Utišal govorice Šport Luka zanikal poročanja ameriških medijev: "To ni res!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice