Šport > Košarka
6704 ogledov

To je pred Dončićem, morda že pade odločitev o sezoni

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks so pred ključnim delom sezone.

Luka Dončić in soigralci so na zadnjih enajstih tekmah zabeležili le tri zmege, le eno pa na zadnjih šestih obračunih. Njihov učinek v obrambi je padel na 26. mesto v ligi, slabše na svoji strani parketa igrajo le še štiri moštva, prav vsa sodijo med najslabše zasedbe v ligi. Po zadnjih predstavah igra navijačem Dallasa ne vzbuja veliko razlogov za optimizem, sledi pa morda najpomembnejši del sezone.

Mavericks se bodo v naslednjih obračunih pomerili s skoraj vsemi neposrednimi tekmeci za končnico. Dallas je trenutno sicer šesti v zahodni konferenci in se tako z razmerjem 25-24 v zmagah in porazih nahaja tik pred mesti, ki (še) ne vodijo v play-off. Ekipe od šestega do desetega mesta se bodo namreč potegovale za dve prosti mesti. Zmagovalec dvoboja med sedmim in osmim po rednem delu lige se bo uvrstil v končnico, poraženec pa bo imel še eno priložnost na obračunu z boljšimi v spopadu med deveto in desetouvrščenim. 

Na zelo izenačenem Zahodu sicer pete LA Clippers od 11. Oklahoma City Thunderja ločijo le tri zmage. Vsak medsebojni dvoboj z neposrednimi konkurenti tako pravzaprav šteje 'dvojno'.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas pa se bo v naslednjih tekmah v gosteh pomeril s Phoenixom (trenutno sedmi, 25-24), Utahom (osmi, 25-25), doma z Detroitom, ki ne sodi med neposredne tekmece (12-37), in New Orleansom (četrti, 26-22), sledi serija gostujočih tekem pri Golden State Warriors (deseti; 23-24), spet Utahu, La Clippers (peti, 26-24) ter dvakrat v dveh dneh pri Sacramentu (tretji, 27-19). Po petih dvobojih v gosteh bo zasedba iz Teksasa gostila Minnesoto (deveti, 24-25), za konec pred All-Star vikendom pa bodo Dončić in kolegi gostovali še pri vodilnem Denverju (34-14).

Na naslednjih desetih tekmah bo tako le en obračun, ki ne bo 'dvojno' pomemben, večino dvobojev pa bo četa Jasona Kidda odigrala še v gosteh, kjer doslej ni blestela (8-15). Naslednji trije tedni bodo tako pravi preizkus trenutne vrednosti in moči franšize iz Dallasa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice