Šport > Košarka
22850 ogledov

Je Luki pri Dallasu dokončno prekipelo? Njegovi odgovori tresejo NBA

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks kljub 41 točkam Luke Dončića niso mogli premagati eno slabših ekip lige.

Košarkarji Dallas Mavericks so v noči na sredo v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma izgubili proti Washington Wizards s 126:127. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za domače zbral 41 točk, 15 skokov in šest podaj v 37 minutah in 46 sekundah na parketu, kar pa ob nerazpoloženih soigralcih na koncu ni bilo dovolj.

Dončić je 12 sekund pred koncem tekme z zadetim le enim od dveh prostih metov izid izenačil na 126:126, kar se je izkazalo za usodno, saj je na drugi strani Kyle Kuzma prav tako zadel le en prosti met, Luka pa je nato v zadnji akciji na tekmi svoje ekipe, ki bi lahko prinesla zmago, izgubil žogo. Uspešen je bil Delon Wright.

Luka Dončić Kaotičen zaključek Šport Dončić v navalu besa strgal dres, nato s prstom pokazal na krivca

Luka je sicer po tekmi krivdo za poraz prevzel nase, a njegova tiskovna konferenca še kako odmeva po ligi. Po še sedmem porazu na zadnjih devetih tekmah je namreč Luka na druženje s sedmo silo prišel povsem dotolčen in vdan v usodo.

Še Luka, ki je bil v zadnjih petih letih daleč najsvetlejša in pogosto tudi edina pozitivna stvar v ekipi Dallasa, je deloval poražen, kot da ne ve, kaj še storiti. Na večino vprašanj je odgovarjal v enozložnicah, medtem ko je po zadnjem vprašanju, ko je zabrusil, da mora ekipa popraviti čisto vse, nerazpoloženo odvihral iz dvorane.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Luko so sicer najprej vprašali, kako je sam videl zadnjo akcijo, a je bil odgovor zelo skop. "Izgubil sem žogo, bila je moja krivda," je bil kratek, a neposreden Dončić. "Ne zmagujemo. To je to z moje strani. Da izpuščamo zmage," pa je bil še en kratek odgovor Dončića, ko so ga vprašali, kako in zaradi česa je tako razočaran.

Ko pa so ga novinarji še enkrat povprašali o odločilni akciji, znova ni želel iti v detajle. "Kot sem rekel, bila je moja krivda. Jaz sem izgubil žogo." Po tem Lukovem odgovoru je sicer priletelo nehvaležno vprašanje, če je resnično morala odločati zadnja akcija, ali ne bi moral Dallas, proti ekipi, kot je Washington, odločiti tekmo že prej. "Na to vprašanje vam ne bom odgovoril," je odgovoril Dončić, ki je prispeval tretjino vseh Dallasovih točk, a ni imel prave podpore s strani soigralcev.

Luko je nato pričakalo tudi vprašanje v slovenščini, ko ga je slovenska novinarka povprašala, če mu je ta nemoč že tako močno zlezla pod kožo, saj je na večino zadnjih novinarskih konferenc prišel nezadovoljen, razočaran in vse bolj razburjen. Luka je bil ponovno kratek. "Recimo, ja."

Luka Dončić NBA Šport To je pred Dončićem, morda že pade odločitev o sezoni

Za konec pa ga je pričakalo še vprašanje o največji težavi Dallasa, njegovi obrambi. Slednja je namreč še na četrti izmed zadnjih šestih tekem nasprotniku dovolila vsaj 127 točk. Ko so Luko povprašali, kaj bi najbolj izpostavil, kaj bi bilo potrebno najbolj popraviti, se je Luka že dvignil s sedeža ter med odhodom iz dvorane zabrusil: "Čisto vse!"

Luka je sicer v letošnji sezoni imel že kar nekaj intervjujev, v katerih je bilo moč opaziti njegove frustracije, toda posnetki odgovorov z zadnje tekme so marsikaterega navijača Dallasa prestrašili, da je počasi tudi Luka povsem obupal nad njihovo franšizo.

Dončić v družbi očeta, polsestre in sestrične Šport Ne, to ni Lukova sestra, pač pa .... Kristaps Porzingis Vrnitev Šport Kar so Porzingisu storili v Dallasu, pove vse Luka Dončić Prizor, ki topi srca Šport Dončić na tekmo pripeljal svojo petletno sestro Luka Dončić Goran Dragić V ZDA se sprašujejo Šport Pa kaj je narobe s temi Slovenci? Po Dončiću šokiral še Dragić
Komentarjev 3
  • Pierre 14:13 26.januar 2023.

    Mater a lahko mine en dan brez Dončiča??? Očitno ne....

  • rd2dmk2 09:55 26.januar 2023.

    ja no če bi se tip zavedal da je košarka igra petih na pet in da naj neha sanjati da igra tenis, potem bi mogoče šlo.

Sorodne novice