Šport > Košarka
27999 ogledov

Eden največjih vseh časov o Lukovi kandidaturi za MVP: "A se mi blede?"

Kevin Garnett Profimedia
Luka Dončić se je po poškodbi vrnil s kar 53 točkami proti Detroit Pistons ter navdušil legendarnega Kevina Garnetta.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je moral zaradi zvina gležnja nekaj časa v ligi NBA počivati, se je proti Detroit Pistons vrnil v velikem slogu. Triindvajsetletnik je pred domačimi navijači s 53 točkami popeljal Dallas Mavericks do zmage s 111:105. V 36 minutah je izjemnemu strelskemu dosežku dodal osem skokov, pet podaj in dve ukradeni žogi.

Luka Dončić Kakšna vrnitev! Šport Luka dosegel 24 od prvih 30 točk Dallasa, nato pa podobno nadaljeval

To je bila Dončićeva peta tekma v karieri z vsaj 50 točkami, četrta to sezono, s čimer se je izenačil s superzvezdnikom Los Angeles Lakers LeBronom Jamesom na drugem mestu po številu tovrstnih predstav v prvih petih igralčevih sezonah v prvenstvu NBA v zadnjih 50 letih, le za Michaelom Jordanom..

Dončić je na poti do izjemnega zbira že v prvi četrtini dosegel 24 točk, v tretji pa nato 18. Dončićev dosežek iz prve četrtine je najboljši učinek posameznika v uvodnih četrtinah v tej sezoni NBA, skupno pa je slovenski zvezdnik četrtič v sezoni v eni četrtini dosegel vsaj 20 točk, s čimer se je izenačil s Kyriem Irvingom.

Luka: "Ni me strah" Šport Pomočnik Detroita izzival Dončića, kar je sledilo, mu ni bilo všeč

Lukova predstava pa ni pustila ravnodušnega niti enega najboljših krilnih centrov v zgodovini košarke in kar 15-kratnega udeleženca tekme vseh zvezd Kevina Garnetta, ki se je po Dončićevi zadnji tekmi oglasil preko socialnih omrežij.

"Obožujem njegovo hitrost igre, njegovo zrelost. Na igrišču se vidi ta njegova zrelost. Tudi ko igra proti dosti bolj izkušenim igralcem, se vidi ta njegova zrelost. Ne boji se ničesar. Na najboljše obrambne igralce lige se bo spravil na enak način kot na kogarkoli, in proti Luki ne bodo izgledali kot najboljši obrambni igralci. Ima to svojo hitrost, ne morete ga prisiliti, da bi jo pospešil. Popolnoma je 'skužil' ligo," je svoje mnenje o Luki podal eden izmed zgolj petih igralcev v zgodovini, ki se lahko pohvalijo z nazivom MVP in najboljši obrambni igralec lige.

"Luka je moj favorit za naziv MVP v letošnjem letu, saj resnično verjamem, da je popolnoma 'skužil' celotno ligo. Ali se mi blede?" je svojo objavo zaključil nekdanji NBA prvak z Boston Celtics.

  Luka Dončić Ti šaljivec! Šport Prebrisani Dončić po tekmi novinarje takole spravil v krohot Luka Dončić in Jerome Allen. Incident Šport Trener Detroita o Dončiću: "Ne pozabite, koga sem treniral. To ni bilo nič"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice