Šport > Košarka
2763 ogledov

Bomba! Veliki zvezdnik zahteval menjavo, Dallas prvi favorit za njegov prihod

Luka Dončić Kyrie Irving Profimedia
Dallas Mavericks naj bi bili glavni favoriti za prihod kontroverznega Kyrieja Irvinga.

V petek zvečer je kot strela z jasnega odjeknila novica, da je kontroverzni NBA zvezdnik Kyrie Irving obvestil svojo ekipo Brooklyn Nets, da si želi menjave ter da naj ga ekipa zamenja še pred iztekom prestopnega roka (četrtek, 9.2.), saj ne namerava podpisati podaljšanja pogodbe in bo sicer poleti povsem brezplačno zapustil klub.

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Nets so se tako znašli v velikih težavah, saj imajo na voljo še vsega šest dni, da za svojega zvezdnika iztržijo čim več, saj ga pogodba s klubom veže le še do konca leta. Prav tako je zaradi težavne situacije Brooklyna Irvingu močno upadla vrednost, saj se preostale ekipe zavedajo, da so pri Nets precej obupani, saj morajo svojega zvezdnika nujno prodati v naslednjih šestih dneh, če želijo še kaj dobiti v zameno.

Brooklyn tako nima druge izbire, kot da prisluhne ponudbam, katerih pa zagotovo ne bo veliko. Kyrie namreč velja za velikega posebneža ter enega najbolj kontroverznih igralcev lige, poleg tega pa ga trenutna pogodba veže le še do poletja, nato pa postane prosti igralec. To je največja težava v celotni situaciji. Kdo bi si torej sploh želel igralca, katerega bi imel na voljo le do konca sezone, obenem pa lahko s svojim karakterjem prinese razdor v slačilnico?

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot možne kandidate se tako omenja Los Angeles Lakers, ki so v zadnjih dveh sezonah prava katastrofa in definitivno potrebujejo spremembo v slačilnici, obenem pa bi se želeli znebiti Russella Westbrooka. Ravno Lakers bi ta lahko bili dovolj obupani, da bi za Irvinga ponudili Westbrooka ter morda celo kakšna dva izbora v prvem krogu nabora, da bi se le znebili svojega organizatorja igre.

Omenja se tudi ekipo Miami Heat, ki bi lahko v zameno za Irvinga v Brooklyn poslala Kyla Lowryja, en izbor v prvem krogu nabora ter morda še enega igralca, ki ni ravno v prvem planu. Omenja se Dewayne Dedmond.

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

In potem so tu še po pisanju ameriških medijev morda celo prvi favoriti za Irvingov prihod, Dallas Mavericks! Lastnik Mark Cuban ter generalni menedžer Nico Harrison naj bi menda končno spoznala, da Luka Dončić potrebuje pomoč! Da Dallas potrebuje še enega organizatorja igre ter košarkarja, ki si lahko sam pripravi odprte mete in zaključuje akcije. Dallas nujno potrebuje ravno igralca, kot je Kyrie, če gledamo le njegov doprinos na igrišču in ne vse drame, ki ga po navadi spremlja.

Dallas ima sicer težavo, da nima ravno dovolj primernih igralcev, ki bi jih lahko "zapakiral" v menjavo za Irvinga. A ravno tu bi lahko Dallas rešila Brooklynova situacija, da ima na voljo le še šest dni, da nekaj iztrži za svojega zvezdnika. Obupani Nets bi tako morda lahko sprejeli že Spencerja Dinwiddieja, Tima Hardawaya jr. in en izbor na naboru. Glede na celotno situacijo se to zdi kar realna kupčija.

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Po poročanju ESPN-ovih strokovnjakov Adriana Wojnarowskega in Tima MacMahona naj bi bili Mavs v preteklosti že zelo zainteresirani za Irvinga in naj bi resno razmišljali o možnostih, kako si do konca prestopnega roka zagotoviti njegove usluge. Tu naj bi igrala pomembni vlogi tudi generalni menedžer Harrison, ki je z Irvingom že uspešno sodeloval pri podjetju Nike, ter glavni trener ekipe Jason Kidd, ki je bil nekaj časa asistent glavnega trenerja pri Brooklynu in ima prav tako zelo dober odnos z Irvingom.

Toda pri menjavi za Irvinga se pojavljajo tri velike težave. Prva, katerim igralcem se je Dallas sploh pripravljen odreči za enega najbolj kontroverznih igralcev lige? Druga, kaj se zgodi, če Irving ne podaljša pogodbe in poleti zapusti klub kot prosti igralec? In tretja, ki najbolj muči vodstvo Dallasa, ali se bosta Luka in Kyrie sploh lahko ujela na igrišču, saj gre za dva zelo različna karakterja?

Obenem pa so se pojavile govorice, da naj bi lastnik Cuban na vsak način želel pred iztekom prestopnega roka Luki pripeljati še kako potrebno pomoč. Poleg Irvinga se tako v zadnjih dneh vse bolj ponovno omenja imeni Bogdana (Atlanta Hawks) in Bojana Bogdanovića (Detroit Pistons).

Osemkratni udeleženec tekme vseh zvezd bi zagotovo bil bolj zveneča okrepitev od obeh Bogdanovićev, a če vzamemo v obzir vse težave, ki spremljajo kontroverznega zvezdnika, se srbski ali hrvaški košarkar zdita bolj modra izbira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice