Šport > Košarka
2770 ogledov

Realnost Dallasa brez Dončića je naravnost tragična

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Dallas Mavericks ne morejo zmagati brez Luke Dončića.

Košarkarji Dallasa so izgubili še sedmo tekmo v letošnji sezoni, na kateri so igrali brez Luke Dončića. Teksašani so na prvem od petih zaporednih gostovanj morali priznati premoč aktualnim prvakom Golden State Warriors s 113:119.

Reggie Bullock 0-7! Šport Dallas še naprej povsem nemočen brez Dončića

Mavsi, trenutno šesta ekipa zahoda (28-26), ob odsotnosti prvega zvezdnika še naprej nizajo katastrofalne številke.

Podrobnejši statistični pregled razkriva, da se teksaško moštvo brez Dončića uvršča na sam rep seznama v najpomembnejših statističnih kategorijah, kot so učinkovitost v obrambi / napadu, met iz igre, met za tri točke, net rating in nenazadnje tudi izkupiček zmag in porazov, ki trenutno znaša mizernih 0-7.

Čeprav so Mavsi na serijo petih gostovanj odpotovali brez slovenskega košarkarja, pa iz moštva prihaja tudi spodbudna novica.

Po besedah trenerja Jasona Kidda ne izključujejo možnosti, da bi se Dončić ekipi znova pridružil že po tekmi z Utahom.

"Lukovo stanje se izboljšuje iz dneva v dan. Ne bo se nam pridružil v Utahu. Bomo videli, v kakšnem stanju bo po tekmi z Utah Jazz," je dejal Kidd.

Ameriški strateg kljub neuspehom za zdaj ne razmišlja o uvedbi konkretnejših taktičnih sprememb. Čeprav je Dončića v marsičem nemogoče nadomestiti, poskušajo vrzel zapolniti s pomočjo Spencerja Dinwiddieja.

"Situacija je podobna kot pri Luki, le da podvajajo na Spencerju. Brez Luke mora vsak igralec opravljati svojo vlogo. Včasih je treba storiti še več, ker nam Luka toliko prinese na pladnju. Toda menim, da se počasi privajamo na igranje brez njega. To je dobro, saj bomo potem z njim še močnejši," je prepričan Kidd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice