Šport > Košarka
1395 ogledov

Pretepača se bosta hladila več tekem

Print Screen
Pristojni organi lige NBA so suspendirali več igralcev zaradi pretepa na tekmi med Orlandom in Minnesoto.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je suspendiralo košarkarja Moja Bambo in Austina Riversa zaradi pretepa na tekmi med njunima ekipama Orlando Magic in Minnesota Timberwolves dan prej, ko je bilo izključenih kar pet igralcev. Bamba je dobil prepoved igre na štirih tekmah, Rivers pa bo moral počivati na treh.

Izvršni podpredsednik lige NBA Joe Dumars je sporočil tudi suspenz ene tekme za Jalena Suggsa "zaradi stopnjevanja spora, ko je agresivno zgrabil Riversa za vrat in ga potegnil na tla", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Austin Rivers NBA Šport Še en brutalen pretep zvezdnikov, padale so pesti, kar pet igralcev izključenih

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Za svojo vlogo v pretepu je bil kaznovan še Jaden McDaniels z 20.000 dolarji (18.471 evri) kazni zaradi potiskanja Bambe. Na dvoboju je bil izključen še Taurean Prince, ki pa večje kazni ni prejel.

Divje scene v Minneapolisu so se zgodile v tretji četrtini, ko sta si najprej v lase skočila Bamba in Rivers. Center Orlanda je vstal s klopi in z boksarskimi udarci planil na Riversa. Slednji je dejal, da je večkrat med tekmo slišal neprimerne besede s klopi tekmecev namenjene njemu in soigralcem. Na koncu naj bi jim dejal le, da naj se umirijo in so bolj spoštljivi, preden je Bamba vstal in ga napadel, prvi udarec pa je letel mimo njegovega obraza.

"Po incidentu je Bamba na hodniku pred garderobami poskušal nadaljevati sovražno obračunavanje z Riversom, pri čemer je agresivno odrinil tudi predstavnika varnostne službe," je NBA zapisala v izjavi. Kot so dodali pri ligi, sta igralca po tekmi "nadaljevala z zaostrovanjem na družbenih omrežjih".

Orlando je sicer premagal Minnesoto s 127:120.

Komentarjev 1
  • Toma 12:52 05.februar 2023.

    Vsi množični športi so nasilni!