Šport > Košarka
22107 ogledov

Kyrie, si slišal tole? Kiddov odgovor o Dončiću močno odmeva

Jason Kidd Epa
Ali bo Luka Dončić izgubil primat v Dallasu?

Prihod košarkarskega superzvezdnika Kyrieja Irvinga v Dallas je sprožil ugibanja v o tem, kako bo nova okrepitev vplivala na hierarhijo v teksaški ekipi.

Predvsem se poraja vprašanje, ali bi lahko novopečeni član Mavsov Luki Dončiću odvzel status prve violine.
 
Z vprašanji na to temo se je po Irvingovem prvem treningu v Dallasu soočil trener Jason Kidd, ki je strahove navijačev pomiril s zagotovilom, da Dončićev položaj ni ogrožen.

"Tukaj ne gre za dva 23-letnika, ki se bosta borila za to, kdo bo alfa samec. Zavedamo se, da je to Lukova ekipa. In tudi v prihodnje bo to Lukova ekipa," je poudaril Kidd.

Dončić Irving | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Izboljšali smo naš kader igralcev in pridobili košarkarja, ki zna voditi žogo. Sami ste slišali, da želi biti teniran, moja naloga pa je, da ga pri tem čim bolj spodbujam. Kyrie si želi zmagovati. To je tudi lepa priložnost zame," je dodal Kidd.

Irving je kot enega glavnih razlogov za selitev navedel pomanjkanje spoštovanja, ki ga je bil deležen s strani nekdanjega delodajalca Brooklyn Nets.

"Rad bi bil nekje, kjer me cenijo, ne pa tolerirajo. V Brooklynu sem na trenutke dobil občutek, da me ne spoštujejo," je povedal košarkar, ki pa v podrobnosti ni želel.

Kyrie Irving Prihod Šport To se je zgodilo na prvem treningu Irvinga z Dallasom

Razkril je tudi, da sta si z Dončićem po tem, ko je bil prestop uradno potrjen, izmenjala sporočili.

"Potrebovala bova nekaj časa," je glede izgradnje kemije na parketu dejal Irving. "Ali me skrbi, če bova lahko sobivala in našla pravo kohezijo? Ne," je pristavil zvezdnik.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Luka Dončić Komentar Šport Kako so si Dallas Mavericks z eno potezo (verjetno) uničili prihodnost
Komentarjev 2
  • BenX 12:37 08.februar 2023.

    Vsi "strokovnjaki" se sprašujejo kako bo Dončić reagiral. Kot da ni že milijon krat rekel, da so mu pomembne zmage in prstan(i), ne pa nekje individualne statistike. Če bo Kyrie prevzel del odgovornosti (bi bilo čudno če nebi) bo zaradi ...prikaži več tega Luka bolj spočiti in morda še boljši. Jaz sem vsekakor optimističen.

  • mihatirs 12:06 08.februar 2023.

    tako velike pridobitve Dallas še ni nikoli dobil...prav tako Donke...tole bo zanimivo...če bo uspešno :)