Šport > Košarka
14512 ogledov

LeBron šokiral z izjavo, zakaj se bo Irving pridružil Luki in Dallasu

LeBron James Kyrie Irving Profimedia
LeBron James in Kyrie Irving sta bila nekdaj soigralca, a se nista razšla na najlepši način.

Cleveland Cavaliers so bili leta 2010 po odhodu svojega največjega zvezdnika LeBrona Jamesa ena najslabših ekip lige ter prava tarča posmeha. A v ligi NBA je bolje biti slab, kot pa povprečen. Če si namreč slab, boš imel vsaj preko nabora priložnost preroditi svojo ekipo. In prav takšne prenove so se lotili Cavs.

Po katastrofalni sezoni so imeli poleti 2011 na voljo prvi izbor na naboru in z njim so izbrali svojega novega zvezdnika, okoli katerega bodo poizkušali graditi ekipo, Kyrieja Irvinga. Prihodnost je bila svetla ... Toda Cavs so delali napako za napako, z dragimi pogodbami podpisovali podpovprečne proste igralce, obenem pa na naslednjih naborih hudo streljali mimo.

Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Le kdo se ne spomni Anthonyja Bennetta, po mnenju večine najslabšega igralca izbranega kot prvega na naboru, medtem ko se tudi Andrew Wiggins, ki so ga naslednje leto izbrali kot prvega, ni razvijal po njihovih željah. Kmalu je postalo jasno, da so svojega novega vodjo Irvinga obdali z napačnimi igralci ter da je potrebno nekaj spremeniti.

Nato pa se je James, domačin iz okolice Clevelanda, odločil, da je čas, da se vrne domov in svojim navijačem in prijateljem končno prinese ta tako željeni šampionski prstan. In kar v trenutku Irving več ni bil vodja svoje ekipe, temveč je moral to vlogo prepustiti Jamesu. Kyrie ga je sicer odlično dopolnjeval, navsezadnje je ravno on zadel odločilno trojko, ki je leta 2016 prinesla Clevelandu prvi zgodovinski naslov. A za igralca s takim egom to ni bilo dovolj ...

LeBron James Kyrie Irving | Avtor: Epa Epa

Potem ko sta s pomočjo še enega superzvezdnika Kevina Lova James in Kyrie v njuni prvi sezoni osvojila šampionski naslov, sta se v drugi ustavila na zadnji stopnički, ko so bili v finalu lige boljši skorajda nepremagljivi Golden State Warriors. James je po končani seriji sicer ponavljal, kako se bodo naslednje leto vrnili še močnejši, toda Kyrie je imel drugačne načrte.

Nekaj tednov zatem je Irving od vodstva kluba zahteval menjavo (navijači Brooklyna, zveni znano?), kot glavni razlog pa je navedel dejstvo, da si ne želi več igrati skupaj z Jamesom ter da si želi biti osrednja figura v svojem novem klubu. Cleveland mu je željo uslišal ter ga poslal v Boston (kjer se je prav tako njegova avantura tragikomično končala, Kyrie pa še danes ostaja najbolj osovražen košarkar navijačev ekipe Celtics), njun odnos z Jamesom pa se je povsem porušil.

LeBron James Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Po epizodi v Bostonu, ko je ves čas moštvu zagotavljal, da bo podaljšal pogodbo z ekipo, nato pa je ob prvi priložnosti spakiral kovčke in odšel v Brooklyn h Kevinu Durantu (toliko o tem, da si želi biti osrednja figura v ekipi), a se je tudi ta naveza klavrno končala. Irving zaradi različnih suspenzov in poškodb večino časa sploh ni bil na voljo svoji novi ekipi, preden ji je vsega šest dni pred iztekom prestopnega roka sporočil, da naj ga hitro zamenja, saj znova kljub obljubam ne misli podaljšati pogodbe in bo poleti odšel brezplačno.

Nets so tako imeli na voljo vsega šest dni, da za svojega kontroverznega zvezdnika iztržijo, kolikor je le mogoče. V igri pa naj bi bili predvsem dve ekipi, Dallas Mavericks našega Luke Dončića ter Los Angeles Lakers, pri katerih v zadnjih letih "kraljuje" Irvingov stari znanec LeBron James. Slednji je bil pripravljen pozabiti na preteklost, saj si pred pokojem želi še kakšen šampionski naslov, a je Irving na koncu pristal v Dallasu. James je vse skupaj precej cinično pospremil z besedami: "Morda sem kriv jaz."

  NBA na nogah Šport Združitev Irvinga in Dončića dviguje ogromno prahu: "Idiotsko!" Dončić Irving Dallas v središču Šport Potres v ligi NBA, zgodovinski prestop, ki bo premešal karte Luka Dončić Zvezdniška menjava Šport Bomba! Superzvezdnik na poti v Dallas, od Luke se poslavlja najljubši soigralec

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice