Šport > Košarka
6463 ogledov

Irvingu ni bilo všeč prvo vprašanje po zmagi Dallasa

Print Screen
Ameriški branilec Kyrie Irving je odigral prvo tekmo v dresu Dallas Mavericks.

Dallas Mavericks so ob odsotnosti poškodovanega Luke Dončića sinoči premagali Los Angeles Clippers (110:104).

Kyrie Irving NBA Šport Luka se je lahko zabaval, tako se je izkazal Irving

Prvič je v dresu teksaške ekipe zaigral novopečeni član Mavsov Kyrie Irving, ki je bil s 24 točkami (9/17 met iz igre, 4/8 za tri, 2/2 prosti met) najboljši strelec svojega moštva. Temu je dodal še štiri skoke, pet podaj, ukradeno žogo in blokado.

Irving se je po uspešnem krstnem nastopu v dresu novega delodajalca pojavil na tiskovni konferenci, kjer pa je novinarje bolj kot tekma zanimalo njegovo mnenje o prestopu zdaj že nekdanjega soigralca Kevina Duranta. Ta je namreč le nekaj dni za Irvingom zaprosil za selitev iz Brooklyna in bo kariero nadaljeval v moštvu Phoenix Suns, kar pomeni, da se bosta z Irvingom odslej srečevala na tekmah zahodne konference.

Kevin Durant NBA Šport Tektonski premik: veliki zvezdnik na Dončićevi poti!

Še preden je novopečeni član Mavsov dobro zasedel svoj položaj za mikrofonom, so ga novinarji zasuli z vprašanji o Durantu, kar se je Irvingu glede na okolišče zdelo kar malce neumestno. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Vesel sem, da smo zmagali," je vprašanje o Durantu prezrl branilec. "Ali bi lahko prosim začeli z vprašanji o naši ekipi?" je dodal.

V nadaljevanju je vendarle spregovoril tudi o Durantu, za katerega je nekoč dejal, da ga ne bi mogel zapustiti, a je nato s prestopom v Dallas požrl svoje besede.

"Molim, da bo srečen in da se mu bo dobro godilo. Skozi leta sva se velika pogovarjala o najini prihodnosti.. Obema je pomembno samo to, da igrava za ekipo, kjer bova lahko uspešna, pa naj bova skupaj ali narazen. Nikoli nisem imel občutka, da bi bil KD jezen name zaradi mojih odločitev. Enako velja zame. Poskušala sva razumeti drug drugega in skupaj rasti kot človeka, kot brata."

"V tem poslu se stvari hitro spreminjajo. Oba prihajava v leta. Všeč mi je, da bova igrala v isti konferenci. Verjetno se bova zaradi tega lahko večkrat videla, česar se vsekakor veselim. Veseli me, da je tudi on odšel," je povedal Irving.

Dončić Irving Dallas Mavericks Šport Irving tudi o Dončiću: Želim biti vodja

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Razkril je še, da sta z Durantom razmišljala o selitvi, še preden so se na mizi pojavile prve ponudbe. "To je bila debata od prve sezone. Nisem bil prepričan, če želim dolgoročno ostati v Brooklynu, zaradi reči, ki so se dogajale v zakulisju. Bile so določene nesrečene okoliščine, na katere nisem mogel vplivati, naj bo to obvezno cepljenje, prepoved igranja ali druge manjše nevšečnosti."

Mrežice so nameravale prihodnost franšize graditi okoli udarne trojke v postavi Irving, Durant in James Harden, vendar so načrti kmalu padli v vodo. Trije zvezdniki so skupaj odigrali samo 16 tekem, od tega so jih 13 zmagali.

James Harden Mahinacije Šport NBA sprožila preiskavo proti Hardnu

"Morali bi biti super ekipa, vendar je treba nekaj povedati o tem. Zelo malo časa smo igrali skupaj, pestile so nas poškodbe. Želel bi si, da bi projekt zaživel dolgoročno, vendar tukaj ni napak, ni naključij. Moramo iti naprej. Vesel sem, da se lahko ozrem nazaj na to pot in razmišljam o stvareh, ki sem jih doživel s temi fanti, soigralci v Brooklynu, in mojem popotovanju skozi vse to," je zaključil 30-letnik.

Boj za primat Šport Kyrie, si slišal tole? Kiddov odgovor o Dončiću močno odmeva
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.