Šport > Košarka
607 ogledov

Čarovnija uročila Čančarja, bivši boljši od Dragića

Vlatko Čančar Magic Nuggets Profimedia Vlatko Čančar v Orlandu.
Slab slovenski večer v ligi NBA.

Slovenska košarkarja v ligi NBA, Vlatko Čančar in Goran Dragić, sta ponoči izgubila tekmi z Denver Nuggets oziroma Chicago Bulls. Prvi je izgubil v gosteh pri Orlando Magic s 104:115, drugi pa pri Brooklyn Nets s 105:116.

Pri Denverju, za katerega je Nikola Jokić dosegel 29 točk, 12 skokov in šest podaj, imel pa tudi sedem izgubljenih žog, je Čančar igral 12 minut, v katerih je prispeval tri točke ter skok in podajo. Prvi strelec Denverja, sicer vodilne ekipe zahodne konference, je bil Aaron Gordon s 37 točkami, kar je njegov rekord sezone, temu je dodal še 13 skokov. V dresu Orlanda je sedem igralcev doseglo vsaj deset točk, največ pa Wendell Carter ml., ki je končal tekmo z 19 točkami.

Draymond Green Dallas na tapeti Šport NBA prvak o Irvingu in Dončiću: "To mi niti malo ni všeč"

Goran Dragić Nets Bulls | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri Chicagu pa je z 38 točkami izstopal Zach LaVine, medtem ko je Nikola Vučević zbral 15 točk in 17 skokov. Dragić je igral 12 minut ter vpisal pet točk ter skok in podajo.

Brooklyn, ki je v zadnjem prestopnem obdobju v Dallas oziroma Phoenix poslal svoja zvezdnika Kyrieja Irvinga in Kevina Duranta, je slavil tudi po zaslugi nekdanjega igralca Dallasa Spencerja Dinwiddieja, ki je bil najboljši strelec ekipe s 25 točkami.

Prestal krst Šport Irvingu ni bilo všeč prvo vprašanje po zmagi Dallasa

Na preostalih tekmah so Atlanta Hawks ugnali Phoenix Suns s 116:107, Trae Young je k zmagi prispeval 36 točk, 12 podaj in sedem skokov, Milwaukee Bucks pa so v gosteh odpravili Los Angeles Lakers s 115:106 za deveto zaporedno zmago, pri čemer je Giannis Antetokounmpo dosegel 38 točk ob desetih skokih za zmagovalce. Ti so drugi v ligi za Bostonom. Pri Kalifornijcih, za katere ni igral Lebron James (počitek zaradi težav z gležnjem), je Antonio Davis 23 točkam dodal 16 skokov.

Najboljša ekipa severnoameriške lige NBA, Boston Celtics, bo morala vsaj naslednje štiri tekme do vikenda zvezd igrati brez Jaylena Browna. Ta bo zaradi zloma obrazne kosti moral izpustiti tudi tekmo All Star, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V noči na soboto bodo znova igrali tudi Dallas Mavericks Luke Dončića, ki bodo gostovali pri Sacramento Kings.

NBA, izidi:

Orlando Magic - Denver Nuggets        115:104
Atlanta Hawks - Phoenix Suns          116:107
Brooklyn Nets - Chicago Bulls         116:105
Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks  106:115
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice