Šport > Košarka
9548 ogledov

Neverjetno, kaj Sloveniji napoveduje Gasol

Pau Gasol Španija Slovenija EuroBasket 2017 Epa
Sloviti Španec izjemno ceni slovensko izbrano vrsto.

Slovenska košarkarska reprezentanca bo konec meseca odigrala še dve tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, tekmici bosta Estonija in Izrael, zasedba Aleksandra Sekulića pa se je sicer že uvrstila na tekmovanje, ki ga bodo v avgustu in septembru gostili Filipini, Indonezija in Japonska. 

Slovenija je v kvalifikacijah nazadnje nastopila v zelo okrnjeni zasedbi, ob izostanku evroligašev in NBA igralcev sta od košarkarjev, ki so slovenske barve zastopali na evropskem prvenstvu v Nemčiji, zaigrala le Edo Murić in Žiga Samar, a so Slovenci vseeno premagali Izraelce in Nemce. 

Jordan Morgan Brez zamer Šport Naturalizirani igralec, ki pravi: Sloveniji je težko reči ne košarka Slovenija-Nemčija Hitro do vodje Šport Gogi ga je označil za velikega talenta, stopil je v njegove čevlje in to potrdil Urban Klavžar 18-letnik Šport V Realu prebil štiri leta, zdaj debitiral za Slovenijo: O tem sem sanjal

Na SP bo Slovenija zaigrala v precej močnejši postavi, tudi Luka Dončić bo na seznamu, če mu bo služilo zdravje. Po mnenju Pauja Gasola, enega najboljših evropskih košarkarjev vseh časov, se bodo Slovenci s trenutnim superzvezdnikom v Aziji potegovali tudi za odličje.

Nekdanji član Barcelone in NBA moštev Memphis Grizzlies, LA Lakers, z moštvom iz Los Angelesa je osvojil dva šampionska prstana, Chicago Bulls, San Antonio Spurs in Milwaukee Bucks je tako evropskim prvakom iz leta 2017 napovedal uvrstitev med tri najboljše.

Ob bok je Sloveniji postavil ZDA in aktualne evropske prvake Špance. Omenjene tri reprezentance se bodo sicer sredi avgusta pomerile tudi na prijateljskem turnirju v Malagi.

Prav Slovenci so Gasolu prizadejali enega hujših reprezentančnih porazov, ko je pred dobrimi petimi leti takratna zasedba Igorja Kokoškova v polfinalu EP v Istanbulu slavila z 92:72. Slovenija je v finalu nato premagala Srbijo, Španija pa v tekmi za tretje mesto Rusijo.

goran dragić pau gasol | Avtor: Instagram Instagram

 

Košarka danes – navijajte za svojo najljubšo ekipo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice