Šport > Košarka
5428 ogledov

Mavericks si močno želijo tega odličnega košarkarja, tako naj bi se razpletlo

Terrence Ross Profimedia
Dallas Mavericks naj bi bili zelo zainteresirani za zdaj že bivšega igralca Orlanda, ki pa je kot kaže izbral Phoenix.

Potem ko je postalo jasno, da bodo Orlando Magic izplačali pogodbo svojemu igralcu z najdaljšim stažem v ekipi, Terrencu Rossu, so se pojavila številna ugibanja med NBA strokovnjaki, da naj bi za 32-letnika najbolj zagrizli Dallas Mavericks našega Luke Dončića.

Ross, ki je po izplačilu pogodbe postal prost igralec, bo lahko v prihajajočem tednu podpisal za poljubno ekipo in po besedah slovitega Adriana Wojnarowskega ter Marca Steina so dolgo za največjega favorita za Rossov podpis veljali ravno Dallas Mavericks. A temu ni več tako.

V igro za Rossov podpis naj bi se namreč na željo trenerja Montyja Williams vključili tudi Phoenix Suns, viri blizu igralca pa naj bi Wojnarowskemu razkrili, da se namerava Ross pridružiti zvezdnikom Kevinu Durantu, Devinu Bookerju in Chrisu Paulu v lovu na šampionski prstan.

Sonca so namreč po menjavi, v kateri so pridobila Duranta, izgubila precejšen del ekipe, tako da nameravajo svojo ekipo dopolniti s košarkarjem, ki slovi po svojih atletskih sposobnostih ter zelo spodobnem 38-odstotnem metu za tri točke.

Phoenix bo tako najverjetneje postal tretji klub v Rossovi karieri, potem ko so ga leta 2012 kot osmega izbrali Toronto Raptors. Pri plenilcih je zaslovel po svojih spektakularnih zabijanjih (kot novinec je celo slavil na All-Star vikendu) ter po dejstvu, da je leta 2014 postal prvi košarkar v zgodovini, ki je na tekmi dosegel 50 točk, čeprav je bilo njegovo povprečje nižje od desetih točk na tekmo.

Zadnjih šest let je igral za Orlando Magic ter zaradi svojega načina igre postal pravi ljubljenec navijačev iz Floride, v svoji najboljši sezoni pa je povprečno dosegal 15,6 točk, 3,4 skoke in 2,3 asistence na tekmo, v letošnji sezoni pa mu je povprečje padlo na 8 točk, 2 skoka in 1,3 asistence na tekmo, a ob bolj učinkovitem metu iz igre kot v preteklosti.

Terrence Ross | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice