Šport > Košarka
16644 ogledov

Dončić očaran nad Irvingom: "Še nikoli nisem ..."

Luka Dončić Profimedia Akcija, v kateri se je pred dobrim tednom dni poškodoval Luka Dončić.
Slovenski košarkar je vse bližje vrnitvi pod obroče.

Dallas Mavericks bodo drevi odigrali še drugo tekmo s Sacramento Kings v manj kot 24 urah, na njej pa naj bi po predvidevanjih dobro obveščenih virov prvič po poškodbi pete spet zaigral Luka Dončić

Napovedovalo se je, da bo slovenski organizator igre, ki je v preteklih dneh že treniral z ekipo, zaigral že na sinočnjem obračunu, vendar je zaradi še vedno prisotne bolečine v peti srečanje presedel na klopi.

Ob njegovi odsotnosti je znova blestel Kyrie Irving. Več o tem TUKAJ.

Dončić se je poškodoval 2. februarja na tekmi z New Orleans Pelicans, ko je med poskusom prodora padel z velike višine in nerodno pristal na peti.

Čeprav poškodba ni bila nedolžna, pa bi se lahko vse skupaj končalo še precej huje.

"Tisto sekundo ali dve, ko sem bil v zraku, je bilo kar strašljivo," je priznal Dončić. Kar zadeva posledice samega padca, pa je 23-letnik dodal: "Nič v primerjavi s tem, kar bi lahko bilo."

"Bolečina je še vedno prisotna. Včeraj sem treniral z ekipo. Stanje se izboljšuje. Upam, da bo jutri že dobro," je pred obračunom s Sacramento Kings dejal slovenski košarkar.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Spregovoril je tudi o zvezdniškem soigralcu, ki se je na dosedanjih tekmah že pokazal v dobri luči.

"NBA prvak. Verjetno najbolj spreten košarkar z žogo v ligi. Izjemen igralec, s katerim si bo zabavno deliti parket. Je tudi super fant. Že na prvi tekmi se je videlo, kako je dober. A rad bi se zahvalil Spencerju (Dinwiddieju. op. a.) in Doeu (Dorian Finney-Smith, op. a.). To sta moja fanta. Pogrešali ju bomo. Toda Kyrie je Kyrie."

S prihodom drugega superzvezdnika bo moral Dallas nekoliko prevetriti napadalno strategijo. "Prav gotovo. Še nikoli nisem igral s košarkarjem, kot je Kyrie. Tako da nas čaka delo, toda verjamem, da nam bo šlo dobro. Oba znava igrati z žogo. To bo učni proces. Od prve sezone nisem igral brez žoge, ob njem pa bo to povsem enostavno," je prepričan Dončić.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.