Šport > Košarka
6624 ogledov

Zakaj je bil Luka kljub porazu tako navdušen? Po tekmi je razkril razlog

Kyrie Irving Luka Dončić Profimedia
Dallas je znova izgubil, čeprav sta Luka in Kyrie skupaj dosegla kar 69 točk.

Košarkarji Dallas Mavericks so tokrat v razprodani domači dvorani American Airlines, ki je pričakala novo okrepitev Kyrieja Irvinga, gostili Minnesoto Timberwolves in ostali praznih rok. Dallas je izgubil s 121:124, čeprav je Irving kar 26 od svojih skupno 36 točk dosegel v zadnji četrtini, slovenski zvezdnik Luka Dončić pa je zbral 33 točk.

Luka Dončić NBA Šport Luka in Kyrie skupaj do 69 točk, šele zadnji napad odločil dvoboj

Domači košarkarji so sicer proti volkovom zaostajali že za 26 točk, Irving pa je ob svojem prvencu za Dallas pred domačimi navijači poskusil zrežirati preobrat, a mu je malo zmanjkalo. S 26 točkami v zadnjem delu igre je dosegel svojo rekordno četrtino v karieri.

Toda Irving in Luka na koncu v zadnjem odločilnem napadu, ko je imela domača ekipa priložnost za izenačenje, nista želela prevzeti odgovornosti, Kyrie pa je še slabo podal in Dallas je izgubil žogo, tako da sta oba najboljša igralca pri Mavericks na koncu postala celo tragična junaka tekme. To je bila sicer druga tekma, ki sta jo Irving in Dončić odigrala skupaj, in še druga, ki jo je Dallas izgubil.

"Iskala sta najboljšo rešitev za zaključni met. Naslednja naloga bo ugotoviti, kdo naj izpelje tovrstno akcijo. Za to pa bomo potrebovali še nekaj časa. Ko se bosta ujela, ju bo užitek gledati," je neposrečeno zadnjo akcijo pojasnil glavni trener ekipe Jason Kidd.

Kljub porazu je bil Dončić navdušen nad predstavo novega zvezdniškega soigralca: "Bil je neverjeten. Na klopi smo se spogledovali in se spraševali, kako mu lahko to uspeva. Res je bil vroč," je po tekmi Dončić pojasnil razlog za dobro voljo kljub novemu porazu.

Na novinarsko konferenco po tekmi pa je prišel tudi Irving, ki je povedal, da mu je žal za poraz, a je vseeno tudi on našel nekaj razlogov za zadovoljstvo: "Umiriti moram čustva. Bilo je divje. Hotel sem metati na koš, vendar nisem prišel do odprtega meta. Škoda, saj sem res užival v tekmi in skušal ekipo pripeljati do zmage. Zadovoljen sem, da smo se po takšnem zaostanku sploh uspeli vrniti in se spravili v položaj za zmago. V zadnji četrtini smo dali 39 točk, na koncu smo bili malce prekratki."

Vlatko Čančar Vsi Slovenci na delu Šport Znova izjemni Čančar v ključnem trenutku z najbolj noro blokado sezone (video) "Če bi podal ..." Šport To je Irvingov odgovor na Dončićevo opravičilo Terrence Ross Menja klub Šport Mavericks si močno želijo tega odličnega košarkarja, tako naj bi se razpletlo Luka Dončić Kyrie Irving Priznal napako Šport Luka se je posul s pepelom ter opravičil Irvingu
Komentarjev 1
  • Ender3 13:29 14.februar 2023.

    Vaje delajo mojstre očitno je, da sta oba...

Sorodne novice