Šport > Košarka
49318 ogledov

To je Irvingov odgovor na Dončićevo opravičilo

Irving Dončić Profimedia
Slovenski košarkar Luka Dončić je obžaloval razplet zadnje tekme s Sacramento Kings.

Košarkarji Sacarmetno Kings so pokvarili prvi skupni nastop Luke Dončića in Kyrieja Irvinga v dresih teksaškega moštva Dallas Mavericks, ki je moralo v noči na nedeljo po podaljšku priznati premoč z rezultatom 128:133. 

Dončić se je proti Kraljem vrnil po poškodbe pete, medtem ko je bila to za Irvinga tretja tekma z Dallasom in prva, na kateri je parket zapustil kot poraženec.

Luka Dončić NBA Šport Ob vrnitvi Dončića odločil podaljšek, z Irvingom skupaj do 55 točk

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia
Dallas se je manj kot pol minute pred koncem s trojko Irvinga približal le na točko zaostanka (126:127), domači pa so z dvema zadetima prostima metoma spet pobegnili na plus tri (126:129). Dončić bi lahko 12 sekund pred iztekom podaljška izid poravnal, vendar je žoga po metu za tri točke končala izven obroča. Slovenec je pred zadnjim zvokom sirene zadel še polaganje, a so Kralji z natančnim izvajanjem prostih metov obračun mirno pripeljali do konca.

Dončić se je po tekmi na nek način poskušal opravičiti za poraz in izrazil obžalovanje, da v odločilnih trenutkih žoge ni raje prepustil zvezdniškemu soigralcu, ki je bil z 28 točkami še tretjič zapored najboljši strelec teksaške ekipe.

Luka Dončić Kyrie Irving Priznal napako Šport Luka se je posul s pepelom ter opravičil Irvingu

Ameriški košarkar je v odzivu na Dončićeve besede poudaril, da je vsakršno opravičilo popolnoma odveč in da se je Dončić zgolj ravnal po svojem občutku, kar je bila povsem legitimna odločitev.

"Ne glede na to, ali bi metal on ali jaz, bi bil to odličen met. Nobenega pritiska z moje strani v smislu 'daj mi žogo', če se je on počutil dovolj samozavestnega za met. Če bi podal meni, bi se morda razpletlo drugače, morda pa tudi ne. 'Kaj če-ji' so v tem primeru popolnoma brezpredmetni," je bil jasen ameriški branilec.

"Moja največja vrlina je, da se lahko prilagodim vsaki vlogi in situaciji. Igral sem z veliko košarkarji, ki so bili zelo dominantni z žogo, to zame ni nič novega. Vse je samo del učnega procesa, ki bo zahteval svoj čas," še meni Irving.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.