Šport > Košarka
3231 ogledov

Ustavil Jokića in sporočil: Če je on Joker, sem jaz Batman

Nikola Jokić, Grant Williams Profimedia
Boston je z zmago v Kolorado naredil uslugo tudi Luki Dončiću in njegovim soigralcem.

V zelo pomembnem dvoboju tudi za Dallas je Denver na domačem parketu moral priznati premoč Bostonu. Celtics so slavili s 124:104. Jayson Tatum in Jaylen Brown sta pri zmagovalcih dosegla 30 točk, nekoliko skromnejši večer pa je za svoje izjemno visoke standarde na drugi strani imel Nikola Jokić. Njegov met iz igre je bil le 8/23, v svojo statistiko je vpisal 23 točk in 8 skokov.

Pri odličnem pokrivanju enega najresnejših kandidatov za naziv najkoristnejšega igralca lige je pomagal tudi Grant Williams. Ta se je med drugim ob koncu druge četrtine izkazal z blokadu Jokerju, tako ameriški mediji nazivajo srbsekega centra, v napadu pa je Tatum hitro zadel trojko za +17.

Williams je bil nad svojo obrambno tako navdušen, da je soigralcem sporočil, naj ga odslej kličejo Batman. S tem je namignil na Jokićev nadimek Joker. Največja zvezdnika Bostona sta o tem spregovorila po tekmi, nad idejo pa nista bila navdušena.

"Grant je opravil izzjemen posel. Želel si je, da medijem sporočim, da si želi nadimek Batman. Dejal sem mu, da nisem ravno prepričan v to, da gre za dobro idejo," je na novinarski konferenci izjavil Brown. 

"Danes je odigral odlično, ampak še naprej ga bom imenoval Grant in ne pre... Batman," je dodal Tatum.

Nikola Jokić, Grant Williams | Avtor: Profimedia Profimedia

Poraz Denverja še kako ustreza Luki Dončiću in njegovim soigralcem. V boju za peto mesto imajo Mavericks zdaj 43 zmag in 28 porazov, Denver pa je padel na sedmo mesto, ki ne zagotavlja več neposredne uvrstitve v prvi krog končnice, z razmerjem 42-30.

Nuggets je namreč prehitela Minnesota (42-30), ki bo sicer na naslednjih treh tekmah Dallasa dvakrat nasprotnik zasedbe iz Teksasa, prvič že v noči na torek. Naslednji ključni medsebojni dvoboj bo na sporedu v noči s petka na soboto po slovenskem času, v četrtkovih jutranjih urah pa se bodo Mavs pomerili z na papirju šibkejšim Houstonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice