Šport > Košarka
25573 ogledov

Luka presenetil Američane: Ne, to ni bilo zabavno

Luka Dončić, Goran Dragić Profimedia
Luka Dončić zelo spoštljivo o svojem mentorju.

Košarkarji Dallasa so na dvoboju z Brooklyn Nets slavili s trojko v zadnji sekundi tekme, ki jo je po podaji Luke Dončića zadel Spencer Dinwiddie. Mladi slovenski zvezdnik je sicer pred tem goste popeljal v vodstvo dobrih 22 sekund pred iztekom časa, ko je zadel težek met preko svojega nekdanjega reprezentančnega 'cimra' Gorana Dragića. Na enak način je bil v zadnjih minutah uspešen še enkrat.

Ameriški novinarji so Dončića po tekmi vprašali, če je občutek ob zmagi še toliko boljši, ker je dva izmed odločilnih košev dosegel, ko ga je pokrival rojak.

"Ne, bilo je manj zabavno," je z odgovorom ameriške novinarje, ki so pričakovali kakšno 'sočno kost', razočaral prvi zvezdnik Dallasa. Ta je sicer znan po tem, da ob uspešnih akcijah tekmecem nameni tudi nekaj besed, a se je tokrat zadržal. "Ne, ne morem tako govoriti z njim. On je moj mentor," je še povedal Dončić.

Ta je sicer ob vračanju v obrambo pomahal s kazalcem, a je kretnjo, ki je označevala odločen 'ne', namenil klopi Brooklyna, ki je sodnike poskušala prepričati, da je ob metu Luka storil korake.

Kasneje je sicer trojko za točko prednosti Brooklyna zadel Kevin Durant, vendar je svojemu nekdanjemu klubu nato zagodel Dinwiddie.

Po tekmi je sicer tudi Dragić spregovoril o tem, da je Dončića nemogoče zaustaviti, ko začne zadevati iz obrata, Luka pa je še enkrat poudaril, kako ceni svojega nekdanjega kapetana pri reprezentanci Slovenije. Skupaj sta osvojila zlato na Eurobasketu 2017, oba sta bila uvrščena v najboljšo peterko tekmovanja, Dragić je bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva.

"Gogi me je na tistem prvenstvu vsega naučil. Če ne bi bilo njega, tudi mene ne bi bilo tukaj. Skoraj stoodtotno. Resnično sem mu hvaležen," je tokrat med drugim izjavil Dončić.

Luka Dončić Spencer Dinwiddie Video Šport Kaos v slačilnici Dallasa po dramatični zmagi Luka Dončić Dončić/Dragić Šport Slovenca najboljša na parketu, odločil met ob zvoku sirene
Komentarjev 1
  • jakec1575 17:28 17.marec 2022.

    Prekrsil bom pravilo zadnjega komentarja samo za tole. Lepo je videt tak respekt med dvema prijateljema. V zivljenju denar nekaj pomeni, ampak bratsko spostovanje.... to je najvec kar lahko dobis

Sorodne novice