Šport > Košarka
2643 ogledov

Dragić uspešno podajal ob pomembni zmagi

Goran Dragić Profimedia
Po preobratu pomembna zmaga Brooklyna.

Košarkarji Brooklyna so na zadnji tekmi doživeli neprijeten poraz proti Dallasu, ko je Spencer Dinwiddie ob zvoku sirene zadel odločilno trojko. Tokrat so se pomerili s Portlandom in prišli do pomembne zmage v ogorčenem boju za končnico. Slavili so s 128:123. 

Mrežice so se tako utrdile na osmem mestu vzhodne konference pri razmerju 37-34. Z dvema zmagama manj jim sledita ekipi Atlanta Hawks in Charlotte Hornets (obe 35-35), dve zmagi več ima Toronto (39-31), šesti Cleveleand, ta je na mestu, ki prinaša neposredno uvrstitev v prvi krog končnice, pa je zdaj pri treh zmagah več (40-30).

Goran Dragić, ki je na tekmi z Dallasom dosegel 21 točk, je znova prispeval lep delež k zmagi Brooklyna. Strelsko sicer ni bil tako uspešen, zbral je devet točk, a je uspešno razigraval soigralce in zbral 10 asistenc. K temu je dodal še dva skoka. V povprečju je na 16 tekmah v tej sezoni, 11 jih je odigral za Brooklyn, pet za Toronto, zbral po 7.7 točke, 2.8 skoka in 4.0 podaje.

Prvi strelec Nets je bil znova Kevin Durant, Kyrie Irving zaradi protikoronskih pravil v New Yorku še naprej nima pravice nastopa pred domačimi gledalci. Brooklyn je za zmago sicer moral preobrniti zaostanek 18 točk v tretji četrtini. Izdatno pomoč pri tem je ob Durantu ponudil nekdanji član Dallasa Seth Curry, ki je dosegel 27 točk. "Res smo se morali boriti za to zmago. Durant je bil odličen in nas je nosil v napadu," je ocenil Curry.

Luka Dončić NBA Šport Tudi to se lahko zgodi Dončiću, ni bil ravno zadovoljen Luka Dončić Sprememba Šport To zdaj stori Luka, ko ga 'ujezijo' sodniki: Tega je konec, nič več

Zmaga LA Lakers po podaljšku, poraz Denverja

Med ostalimi tekmami v pretekli noči je odmevala zmaga Los Angeles Lakers, ki so po podaljšku s 128:123 v Torontu premagali domačo ekipo. LeBron James je za jezernike dosegel 36 točk, podaljšek pa je izsili Russel Westbrook z zadetim metom za tri točke ob sireni.

Novo zmago je zabeležilo vodilno moštvo vzhodne konference Miami Heat, ki so doma s 120:108 premagali Oklahomo City Thunder. Tyler Herro je s 26 točkami bil eden od sedmih košarkarjev Miamija z dvomestnim izkupičkom točk.

Medtem so poraz na gostovanju v Clevelandu doživeli Denver Nuggets. Tudi 32 točk, 10 skokov in osem podaj Nikole Jokića ni bilo dovolj za zmago Denverja, ki ni imeli pravega odgovora na napad domačinov. Lauri Markkanen je za Cleveland dosegel 31 točk, novinec Evan Mobley 27 točk in Darius Garland 25 točk. Končni izid je bil 119:116.

Poraz Denverja je ustrezal Dallasu, manj pa zmaga Utaha.Ta se ni pretirano namučil proti LA Clippers, Jazz je slavil s 121:92.

Utah je na Zahodu četrti (44-26), Dallas peti (43-27), Denver šseti (42-21), trenutno najbolj vroča ekipa lige Minnesota Timberwolves, ki je na zadnjih desetih tekmah zbrala devet zmag, pa je že zelo blizu omenjenim franšizam. Volkovi so zdaj pri razmerju 41-30.

Komentarjev 1
  • Jean_Young 11:00 26.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice