Šport > Košarka
9789 ogledov

Dallas si želi enega najboljših centrov lige, to je glavna ovira

Clint Capela Profimedia
Ali bo Clint Capela novi član Dallasa?

Za NBA ekipo Dallas Mavericks je naravnost katastrofalna sezona, ko se ji ni uspelo uvrstiti niti v dodatni turnir za končnico. Vodstvo mora tako letos poleti pošteno pljuniti v roke in končno začeti okoli prvega zvezdnika ekipe Luke Dončića sestavljati ekipo, ki bo sposobna poseči v sam vrh lige.

Prvo nalogo, podaljšanje pogodbe s Kyriejem Irvingom, so uspešno opravili, naslednji cilj pa mora zagotovo biti prihod dostojnega centra, ki bo izboljšal Dallasovo igro pod obročem, predvsem pa nekoliko popravil obrambo Maverickov, ki je tako zaznamovala lansko sezono.

Clint Capela | Avtor: Profimedia Profimedia

Potem ko je že postalo jasno, da bo ekipo zapustil najboljši center minule sezone Christian Wood in so pri Dallasu že podaljšali sodelovanje s svojim dolgoletnim centrom Dwightom Powellom, naj bi bili zdaj po pisanju spletnega portala NBA Insider pri Dallasu povsem usmerjeni v prihod centra ekipe Atlanta Hawks Clinta Capele.

29-letni švicarski center, ki je pred prihodom k Atlanti kar šest let igral za Houston Rockets, zadnje tri sezone pa je član Hawks, ima z jastrebi še dvoletno pogodbo, tako da ga Dallas ne more preprosto "podpisati", pač pa naj bi Mavericks vse svoje moči usmerili v pripravo ponudbe, ki bo zadovoljila potrebe Atlante.

Pri NBA Insiderju še poročajo, da naj bi največjo težavo pri prestopu predstavljalo dejstvo, da Atlanta na vsak način hoče v menjavo vključiti Josha Greena ali Jadena Hardyja, katera pa bi si pri Dallasu želeli zadržati, saj je pred njima še svetla prihodnost in v njiju vidijo temelj ze svojo ekipo prihodnosti.

Jaden Hardy in Josh Green | Avtor: Profimedia Profimedia

Atlanta prav tako ni najbolj naklonjena menjavi, potem ko je nedavno že izgubila enega svojih največjih zvezdnikov Johna Collinsa in je tako precej oslabljena pod košem. Z odhodom Capele bi tako pod obema obročema zazijala še večja luknja. Zanimivo bo torej videti, če bo Dallasu na koncu le uspelo sestaviti menjavo, ki bo zadovoljila apetite Atlante.

Capela, ki je leta 2021 bil celo najboljši skakalec lige NBA, je zagotovo tip košarkarja, ki ga Dallas v tem trenutku najbolj potrebuje. Gre za košarkarja, ki lahko popolnoma "zapre" raketo in blesti v obrambi. Capela je v svoji najboljši sezoni povprečno dosegal celo 2 blokadi in kar 14,3 skokov na tekmo. Prav tako ne gre zanemariti njegov učinek v napadu, saj je svoj čas dosegal celo 16,6 točk na tekmo. Večino kariere ga krasi tudi odličen izkoristek v napadu, saj je večino sezon končal z več kot 60-odstotnim metom, leta 2018 pa je bil s 65-odstotnim metom celo najboljši v ligi.

V zadnjih dveh sezonah so mu številke sicer nekoliko upadle, a gre to predvsem pripisati drugačnemu načinu igre Atlante, ki vse bolj sledi smernicam moderne košarke in je mnogokrat rajši igrala z nekoliko nižjimi peterkami, tako da je upadla tudi Capelina minutaža. Minulo sezono je tako v povprečju igral 26,6 minut na tekmo, kar je bila njegova najnižja minutaža v zadnjih šestih sezonah. Vseeno je sezono zaključil s povprečjem 12 točk, 11 skokov in 1,2 blokadami na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice