Šport > Košarka
3968 ogledov

Zato so Dončićeve delnice za prvi izbor hitro šle navzgor

Luka Dončić tiger tatu
Dobra vest za mladega slovenskega košarkarja.

Do NBA Draft Lottery nas loči le še nekaj dni, na sporedu bo 15. maja, največ možnosti za dodelitev prvega izbora pa ima ekipa Phoenix Suns, ki jo po novem vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. Strokovnjaki za NBA nabor so bili mnenja, da sta največja favorita za prvi pick 216 centimetrov visoki DeAndre Ayton in slovenski zvezdnik Luka Dončić, oba pa sta seveda tudi na radarju moštva iz Arizone.

luka dončić Skavt NBA ekipe Šport "Kokoškov na naboru ne bo odločal o izboru Dončića"

Ayton je v tej ameriški državi sicer zelo znan in priljubljen, saj je branil barve lokalne univerzitete ekipe Arizona Wildcats, Dončiću pa bi se obetalo nadaljevanje zelo uspešnega sodelovanja s Kokoškovim, ki je Slovenijo na zadnjem evropskem prvenstvu popeljal do zlate kolajne. A po zadnjih informacijah naj bi bil zdaj bližje zasedbi iz Phoenixa slovenski košarkar.

Jr. NBA Marko Milič Šport Dončiću bo lažje kot Petroviću, sam bi v NBA preskočil Ferrarija

Po pisanju ameriških medijev so pri franšizi iz Arizone pripravljeni ponuditi maksimalno plačo Clintu Capeli, temu se izteka pogodba s Houstonom. Ta bi sicer lahko izenačil ponudbo Sonc, vendar težave za Rakete predstavljajo visoke plače ostalih zvezdnikov ekipe, predvsem prvega moža na parketu Jamesa Hardena. Če bi Capela pristal na sodelovanje s Phoenixom, bi bilo mesto pod košem lepo zapolnjeno, v tem primeru pa strokovnjaki predvidevajo, da bodo Sonca na draftu krenila po Dončića. Švicarski košarkar se je sicer s Houstonom uvrstil v finale zahodne konference, v povprečju v končnici dosega 14,4 točke, 12,2 skoka in 2,8 blokade na tekmo. Capela, ki se mu izteka rookie pogodba, pri Houstonu zasluži 2,3 milijona dolarjev na sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.