Šport > Košarka
4225 ogledov

"Luka Dončić? Enostavna domneva, toda ..."

Luka Dončić Dončić in Calathes med četrtfinalnim obračunom Evrolige.
Luka Dončić ostaja osrednja tema letošnjega nabora lige NBA.

Mladi slovenski košarkar Luka Dončić velja za enega glavnih favoritov prihajajočega nabora najmočnejše košarkarske lige.

Ekipa, s katero se v zadnjih dneh najpogosteje povezuje 19-letnega košarkarja Real Madrid, je Phoenix Suns, ki jo bo v prihajajoči sezoni vodil nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov.

Poleg Dončića se s Phoenixom povezuje tudi nekatere druge košarkarje, še zlasti Deandreja Aytona. Neuradno se govori, da je Phoenix z imenovanjem srbskega strokovnjaka v prvi plan postavil Dončića, vendar generalni direktor moštva Ryan McDonough teh govoric za zdaj ni želel komentirati.

"To je zelo enostavno domnevati, a izbrali bomo košarkarja, za katerega menimo, da je najboljši. Če bomo dobili prvi izbor, potem bo Dončić zagotovo eden izmed možnih kandidatov. Ayton prav tako. In nekateri drugi igralci," je dejal McDonough.

Prvi mož košarkarske franšize iz Arizone je razkril, da ga je pri Kokoškovu najbolj navdušil napadalni pristop k igri, s katerim sta evropskem prvenstvu 2017 blestela Goran Dragić in Dončić.

"To je bilo zelo impresivno. Redko se zgodi, da po 15 letih v tem poslu vidim nekaj tako inovativnega od drugačnega od vsega, kar sem videl doslej. Prepričala nas je njegova kreativnost v napadu," je povedal generalni direktor moštva iz Arizone in razkril, kako si je Kokoškov dokončno zagotovil mesto glavnega trenerja.

"Dober občutek ima za našo ekipo in igralce. Pozna njihove prednosti in slabosti. Imel je dobre ideje za razvoj igralcev in igre v napadu. Nismo imeli vprašanja, na katerega Igor ne bi bil pripravljen. Ni bilo teme, o kateri ni razmislil," je pojasnil McDonough.

Vodilni možje Phoenixa so se s Kokoškovim najprej pogovarjali po telefonu, kasneje pa opravili razgovor v živo, ki je trajal kar tri ure. "Naslednje jutro smo sprejeli soglasno odločitev," je pristavil McDonough.

Igor Kokoškov | Avtor: Suns/Facebook Selektor srbske reprezentance Igor Kokoškov je dobil slovitega pomočnika. Suns/Facebook

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice