Šport > Košarka
775 ogledov

Avtor enega najbolj simpatičnih izbruhov ima novo službo

David Fizdale Epa
Po Igorju Kokoškovu je novo službo kot glavni trener v ligi NBA dobil tudi David Fizdale.

Ekipa New York Knicks naj bi se po poročanju ameriških medijev dogovorila že dogovorila z novim trenerjem; David Fizdale bo vodenje ekipe prevzel v naslednjih štirih letih.

Igor Kokoškov Tvitosfera Šport Američani Kokoškova pozdravili s prisrčno gesto

Dvakratni prvaki lige (1970 in 1973) bodo od sezone 2011/12 tako imeli že enajstega trenerja. V tem času so le enkrat slavili v dvobojih končnic ter se prebili v drugi krog. Zadnji dve sezoni je moštvo vodil Jeff Hornacek in zbral 60 zmag in 104 poraze.

V New Yorku bo imel Fizdale veliko dela, saj bo zaradi poškodbe velik del sezone izpustil steber Kratkohlačnikov - Latvijec Kristaps Porzingis.

43-letni Fizdale je bil pred tem trener Memphis Grizzlies in je po osmih porazih v nizu predčasno končal delo novembra 2017. V ozadju njegovega odhoda naj bi bil spor s španskim zvezdnikom Marcom Gasolom.

Pred dobrim letom dni je njegov izbruh na novinarski konferenci postal spletni hit, potem ko se je slikovito pritoževal nad sojenjem na tekmi proti San Antonio Spurs.

Njegov citat, s katerim je končal monolog ("Take that for data!", op. a.) je postal slogan na majicah in drugih navijaških artiklih. Kazen, ki jo je Fizdale za izbruh prejel s strani lige NBA, so takrat iz svojih žepov pokrili njegovi igralci.

david fizdale ''Razložite mi, prosim...'' Šport Fizdale vzrojil na tiskovni konferenci

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice