Šport > Košarka
8524 ogledov

Dončić ne namerava trenirati z NBA ekipami

luka dončić Epa Najboljši košarkar pretekle evroligaške sezone bo kariero nadaljeval v ZDA.
Luka Dončić z drugačno potjo kot njegovi tekmeci na naboru.

Luka Dončić se bo od 18. do 20. maja na zaključnem turnirju četverice potegoval za naslov prvaka v Evroligi, zaradi obveznosti v dresu madridskega Reala pa bo tako izpustil morebitne trenige s posameznimi NBA ekipami pred naborom.

Po besedah njegovega agenta Billa Duffyja to ne bo vplivalo na njegovo uvrstitev na naboru, kjer mu večina strokovnjakov predvideva izbor med prvo peterico. "Mislim, da tu ne bo težave. Njegovo igranje v Evroligi govori samo zase. To kar počne na parketu, veliko pove o njegovi nadarjenosti in pripravljenosti. Za sabo ima drugačen nivo izkušenj kot njegovi vrstniki. Evroliga je naslednji razred za NBA," je za Sporting News dejal Duffy.

igor kokoškov NBA Šport Kokoškov bi lahko krojil usodo Luke Dončića

V ZDA bodo nekateri sicer zagotovo na odločitev Dončićevega tabora gledali z neodobravanjem, a vse skupaj je pričakovano. Igranje za lovoriko ima namreč prednost pred treningi z morebitnimi delodajalci. "Povsem je osredotočen na Real Madrid," je še dejal Duffy.

Dončić bi lahko manjkal tudi na samem naboru, če bo Real igral v finalu španskega prvenstva. Dončić je redni del Evrolige sicer končal s povprečjem 16,1 točke, 4,8 skoka in 4,4 asistence na tekmo. Njegovi največji tekmeci za prvi izbor na naboru naj bi bili DeAndre Ayton, Marvin Bagley, Michael Porter in Mohamed Bamba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.