Šport > Košarka
2318 ogledov

Dončić odločil in popeljal Real na final4

Luka Dončić Dončić in Calathes med četrtfinalnim obračunom Evrolige.
Luka Dončić najkoristnejši igralec na zadnji tekmi četrtfinala.

Košarkarji madridskega Reala so se prebili na zaključni turnir evrolige, Španci so na četrti tekmi premagali Panathinaikos z 89:82 in med četverico najboljših napredovali z rezultatom 3:1 v zmagah. V polfinalu se bo Real pomeril s CSKA, drugi par pa sestavljata Žalgiris in Fenerbahče.

Košarkarji Panathinaikosa so četrtfinalno serijo začeli z zmago, naslednje tri tekme pa so zmagali Madridčani. Eden ključnih mož Reala je bil nocoj spet mladi slovenski reprezentant Luka Dončić, ki je srečanje v španski prestolnici končal s statističnim indeksom 24, dosegel je 17 točk, pet asistenc in štiri skoke. Po točkah in statističnem indeksu je bil najboljši v vrstah zmagovalcev.

Dončić je v prvem polčasu dosegel pet točk, eksplodiral pa je v nadaljevanju. Drugi polčas je odprl s tremi trojkami, s svojo četrto minuto in devet sekund pred koncem tekme pa je Madridčane popeljal do vodstva 88:82 in odločil tekmo. Real je v tretji četrtini sicer že vodil za 22 točk, a so se grki pet minut pred koncem vrnili v igro z delnim izidom 15:2, ko so se gostiteljem približali le na pet točk zaostanka (75:80).

luka dončić Madre mia! Šport Dončić pred ogledniki dvignil dvorano na noge

Po košu Nicka Calathesa se je prednost nato stopila samo na tri točke (85:82), a je nato odrešitev prišla v obliki nore Dončićeve trojke. Domačim se je iztekal napad, mladi Slovenec si je poskušal izboriti prostor za met, nato pa vrgel z ene noge, žoga pa se je od table odbila skozi obroč. Podobno je od table Dončić zadel tudi na tekmi osmine finala na evropskem prvenstvu, ko je Slovenija premagala Latvijo.

Pred tem so si danes zaključni turnir evrolige zagotovili igralci moskovskega CSKA-ja, ki so v četrti tekmi z 89:88 premagali Himki. Mesto med četverico klubov so si priigrali s 3:1 v zmagah.

V četrtek so se na "final 4" uvrstili košarkarji Žalgirisa Bena Udriha in Fenerbahčeja. Žalgiris je bil v seriji s 3:1 v zmagah boljši od Olympiacosa, Fenerbahče, branilec naslova v evroligi, pa od Vitorie Baskonie, izid v zmagah je bil prav tako 3:1.

Šarunas Jasikevičius Žalgiris Video Šport Nekdanjega zmaja premagale solze

Zaključni turnir bo od 18. do 20. maja v Beogradu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.