Šport > Košarka
648 ogledov

"Dončić je pripravljen na ligo NBA"

luka dončić Epa Soigralci podpirajo njegovo odločitev.
Košarkar madridskega Reala verjame v Luko Dončića.

Real Madrid bo drevi ob 18.45 v četrtfinalu košarkarske Evrolige v domači dvorani WiZink Center gostil Panathinaikos.

To bo tretja tekma španskega in grškega kluba, ki sta v seriji izenačena na 1-1. Napredovalo bo moštvo, ki bo prej doseglo tri zmage.

beno udrih žalgiris Evroliga Šport Udrih samo še korak do Final Foura

Pred tretjo tekmo, na kateri naj bi se po osmih mesecih vrnil zvezdnik Reala Sergio Llull, se je o Luki Dončiću razgovoril Fabien Causeur, ki je pohvalil predstave slovenskega košarkarja, čeprav v končnici ne dosega tako odmevnih številk kot v rednem delu sezone.

"Luka ima za seboj odlično sezono. Ni bil poškodovan in igral je zelo dobro košarko. V tej seriji se ni spuščal v dvoboje ena na ena s Payneom (Adreian, op. a.) ali Gistom (James, op. a.), temveč je igral za ekipo, kar je ključnega pomena. Na domačem igrišču in ob podpori navijačev se Luka počuti zelo dobro," je dejal Causeur.

luka dončić sergio llull Dvorezen meč Šport Dončićeva minutaža pod velikim vprašajem

Komaj 19-letni Dončić se je pred dnevi prijavil na nabor severnoameriške košarkarske lige NBA. Po napovedih strokovnjakov bo uvrščen v vrh nabora, v prvih petih letih pa naj bi zaslužil od 20 do 25 milijonov dolarjev.

Luka Dončić tiger tatu Strokovnjaki Šport Toliko naj bi Luka Dončić zaslužil v petih letih

"Vsi govorijo o njem. Pravijo, da bo na naboru izbran med prvimi petimi igralci. Luka je pripravljen. Ne dvomim, da bo imel odlično kariero v NBA," je prepričan francoski košarkar Reala.

fabien causeur | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.