Šport > Košarka
1780 ogledov

Udrih: Vedno sem pripravljen igrati za reprezentanco

Beno Udrih Žalgiris Beno Udrih letos uspešno igra za Žalgiris.
Slovenski organizator igre ne izključuje igranja za Slovenijo, potem ko je v preteklosti večkrat izostal z reprezentančnih zborov.

Beno Udrih se je letos po 13 letih v ligi NBA vrnil v Evropo, v elitni Evroligi nastopa za Žalgiris. Litovcem gre v tej sezoni odlično, trenutno po dveh tekmah četrtfinalne serije v Pireju proti Olympiacosu držijo izid 1:1 v zmagah in si domačem parketu lahko zagotovijo preboj na zaključni turnir.

beno udrih Evroliga Šport Žalgiris ni ponovil presenečenja

Udrih sicer ni med najbolj obremenjenimi igralci v ekipi, a kljub temu daje pomemben prispevek k uspehom slovitega kluba pod taktirko Šarunasa Jasikevičiusa. S slednjim si je Udrih delil slačilnico pri ljubljanski Olimpiji. "On je trener in kar reče, to velja. Sicer pa je komunikativen in se lahko pogovoriš z njim vse, kar želiš. Ker želim tudi jaz iti v trenerske vode, se lahko marsikaj naučim od njega," je Udrih v pogovoru za Val202 povedal o nekdanjem soigralcu in sedanjem trenerju.

Udrih verjame, da se bo njegovi ekipi uspelo prebiti v nadaljevanje elitnega evropskega klubskega tekmovanja. "Sem zelo optimističen. Olympiacos je sicer ekipa, ki pogosto pride na sklepni turnir in je izkušena, a dokazali smo, da lahko igramo z najboljšimi."

Udrih ima za seboj bogato klubsko kariero v ligi NBA, medtem ko je za Slovenijo igral le dvakrat: na EP v Turčiji leta 2001 in pet let kasneje na SP na Japonskem. Nastop je pogosto odpovedal z nejasnimi razlogi, tudi pred domačim EuroBasketom leta 2013. Slovenska javnost ga je takrat doživljala kot izdajalca, prebrati in slišati je bilo moč kopico sovražnih komentarjev na račun danes 35-letnega košarkarja. Kljub slabim izkušnjam je Udrih v pogovoru za nacionalni radio razkril, da je bil v stikih z nekdanjim selektorjem Igorjem Kokoškovim in da ohranja kominikacijo s sedanjim šefom stroke Radetom Trifunovićem. 

igor kokoškov goran dragić Bomba iz ZDA Šport Kokoškov na pragu sanjske službe, Dragić navdušen

"Ne bom se zdaj poglabljal v to, kar je bilo, oziroma pogreval stvari. To sem pustil za seboj. Sem se pa pogovarjal v zadnjih letih z Igorjem Kokoškovom in seveda tudi zdaj z Radetom Trifunovićem. Glede na to, da sem z njim igral na Polzeli, se dobro poznava. Rekel je, da me bo imel v mislih, a glede na to, da so šli v zadnjih letih v pomlajevanje ekipe, bomo videli, kaj se bo zgodilo. Vedno sem pripravljen igrati za reprezentanco, če me pokličejo. Vsem fantom, ki jih poznam, sem čestital za naslov evropskega prvaka. Vsaka čast, odigrali so super. Zelo sem vesel, da so dokazali, da lahko tudi majhna Slovenija naredi dober rezultat," je razkril Udrih.

"Sem eden proti večini. Eden proti večini vedno izgubi. S tem se ne mislim ukvarjati. Kar je bilo, je bilo. Hočem gledati pozitivno naprej," je na temo reprezentance še dodal organizator igre.

luka dončić Veliko priznanje Šport Trener Reala povzdignil Dončića
Komentarjev 2
  • maresem 13:07 22.april 2018.

    Reprezentanca ne potrebuje izdajalcev.

  • drekač 07:43 22.april 2018.

    Upam da se nikoli ne vrne😁

Sorodne novice