Šport > Košarka
332 ogledov

"PAO si je zmago zaslužil po desetih sekundah"

Trener Real Madrida po debaklu v Atenah ni iskal izgovorov za poraz svojih varovancev.

Ekipa Luke Dončića je na prvi tekmi končnice košarkarske Evrolige visoko izgubila v Atenah (95:67). Grki so tekmo začeli odlično v uvodni četrtini povedli z 20:0. Domači so v obrambi uspeli zaustaviti najboljšega igralca rednega dela Luko Dončića, ki je tekmo končal z desetimi točkami. Za Grke je 24 točk prispeval Mike James, Nick Calathes pa je zbral 16 podaj, kar je rekord evroligaške končnice.

"Čestitke Panathinaikosu, zmago so si zaslužili v prvih desetih sekundah. Tekmo smo začeli z izidom 20:0, tako da ne vem, kaj počnem tukaj. Nadigrali so nas. Mi smo samo čakali. Tekma je za nami, vrnili se bom čez 48 ur. Težko je bilo igrati brez Facunda Campazza in Sergia Llulla, vendar smo se s temi težavami srečevali celo leto, zato ne bom govoril o tem," je po tekmi povedal trener Reala Pablo Laso.

Povsem drugačno razpoloženje je prevladovalo v taboru domače ekipe. "Rad bi se zahvalil navijačem. Skupaj smo odlično opravili svojo nalogo. Težko je reči, vendar menim, da smo odigrali popolno tekmo. To je bila izjemna noč za vse ljubitelje košarke. Vodimo z 1-0 in tako moramo nadaljevati," je povedal trener Panathinaikosa Xavi Pascual.

Luka Dončić CSKA Real Šokanten uvod Šport Zelene deteljice odrezale Dončića, Real povsem ponižan

"Nekateri trenerji pravijo, da ni dobro zmagati na takšen način. Nimamo razloga, da ne bi verjeli, da tega ne moremo ponoviti. Takšna je naša mentaliteta. Če se bo tekma odvila drugače, bomo morali znati reagirati. Ostati moramo pozitivni in verjeti v to, kar počnemo," je dodal Pascual.

Druga tekma Panathinaikosa in Reala bo v četrtek, 19. aprila v Atenah. Serija se bo nato preselila v Madrid, kjer bo na sporedu tretja in morebitna četrta tekma.

Peto in odločilno tekmo, če bo do nje prišlo, bodo znova gostile Atene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice