Šport > Košarka
145 ogledov

Presenečenje v Pireju

Kevin Pangos
Olympiacos je klonil na svojem igrišču.

Košarkarji Žalgirisa so edini presenetili v uvodnih četrtfinalnih tekmah evrolige. Po podaljšku so dobili uvodno četrtfinalno preizkušnjo v Pireju proti Olympiacosu s 87:78 in povedli v seriji na tri zmage. Žalgiris in Olympiacos sta tudi v zadnjem kolu rednega dela odigrala tekmo s podaljškom.

Gledalci v Pireju so v prvi četrtini videli dobro predstavo svojih ljubljencev, Grki so po prvi četrtini vodili z izidom 23:12. A nato so izbranci nekdanjega košarkarja Olimpije Šarunasa Jasikevičiusa uspešno začeli lov. V zadnjo četrtino so vstopili s tremi točkami zaostanka, že po minuti igre pa so povedli s 57:56. A domači so odgovorili s trojko Vangelisa Mantzarisa, Brandon Davies pa je z nešportno osebno napako omogočil Olympiacosu še naslednje štiri točke za 63:57. Gostitelji so bili v vodstvu tudi slabi dve minuti in pol pred koncem rednega dela, ko je koš dosegel Ioannis Papapetrou. Sprva so je na semaforju pokazal rezultat 70:66, kasneje pa so sodniki po ogledu posnetka odvzeli eno točko domačim, saj je Papapetrou pri metu za tri točke stopil na črto.

Litovci so najprej uspeli izenačiti, nato pa so 53 sekund pred koncem lepo izpeljali akcijo, Kevin Pangos, kanadski košarkar slovenskega rodu, je prodrl pod koš in nato podal na trojko do Arturasa Milaknisa, ki je zadel za 69:72. Že v naslednjem napadu je z enako mero vrnil Vassilis Spanoulis, zadnja napada, po en na vsaki strani, pa sta se končala brez koša. Sledil je podaljšek. Tega so domači bolje odprli, a sta Pangos in Milaknis ponovila akcijo za trojko Žalgirisa, Pangos je dodal še en koš, naslednji met za tri točke pa je zadel še Edgaras Ulanovas za vodstvo Litovcev z 80:76. Domači so hiteli z meti za tri točke, gostje pa so to izkoristili in povečali prednost. Podaljšek je Žalgiris dobil s 15:6.

Davies je pri zmagovalcih dosegel 21 točk, eno manj Pangos, 16 pa Milaknis. Beno Udrih je odigral 14 minut in pol, ob metu 2/5 pa je v svojo statistiko vpisal štiri točke, tri skoke in ukradeno žogo. Spanoulis je zbral 25 točk.

Na preostalih treh prizoriščih so gostitelji upravičili vlogo favoritov; Fenerbahče je danes premagal Baskonio iz Vitorie z 82:73, sinoči pa je bil Panathinaikos boljši od Real Madrida s 95:67, CSKA Moskva pa od Himkija iz Moskve z 98:95.

Druge tekme so na sporedu 19. in 20. aprila.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.