Šport > Košarka
4740 ogledov

Dončić: Tako razočaran, da mu je vseeno za MVP

luka dončić
Real Madrid na prvi tekmi ni upravičil zaupanja strokovnjakov.

Šesterica košarkarskih strokovnjakov je pred uvodno četrtfinalno tekmo evroligaške končnice napovedalo razplet serije med Real Madridom in Panathinaikos. Pet jih je napovedalo, da se bo na Final Four uvrstil Real Madrid, le eden pa je svoje upe položil v grškega velikana.

Luka Dončić CSKA Real Šokanten uvod Šport Zelene deteljice odrezale Dončića, Real povsem ponižan

Uvodna tekma (ekipi se borita na tri zmage) je pokazala, da bodo morali Madridčani pošteno zavihati rokave, saj so na gostovanju v Atenah izgubili z 28 točkami razlike (95:67).

Varovanci Pabla Lasa so tekmo začeli katastrofalno in že po nekaj minutah zaostajali z izidom 0:20. Košarkarji Panathinaikosa so imeli dober načrt, kako zaustaviti prvega zvezdnika Reala Luko Dončića, ki je na tekmi dosegel deset točk in samo en skok, še bolj nenavadno pa je, da ni vpisal niti ene podaje.

Pri domačih sta blestela Mike James (24 točk, osem skokov, tri podaje, ukradena žoga [indeks 27]) in Nick Calathes (11 točk, šest skokov, 16 podaj, ukradena žoga [indeks 29]). Calathes je poleg Dončića eden glavnih kandidatov za naziv najkoristnejšega igralca sezone (MVP), vendar se slovenski as s tem ne obremenjuje. Osredotočen je izključno na Beograd, ki bo od 18. do 20. maja gostil zaključni turnir.

"V tem trenutku mi je res vseeno za MVP. Želim si samo, da se uvrstimo na Final Four v Beogradu," je zatrdil 19-letnik. "Tako Calathes kot James (Mike, op. a.) sta izjemna košarkarja. Morali bomo vršiti pritisk na njiju. To je naš načrt za drugo tekmo," je povedal Dončić in dodal, da so uvodno srečanje že odmislili: "Ni razlike, če izgubiš za eno točko ali za 30. Pozabiti moramo na prvo tekmo in se osredotočiti na drugo."

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Razlage za katastrofalen uvod, v katerem je Panathinaikosu uspel delni izid 20:0, ni imel. "Ne vem. Vem samo, da se to ne bi smelo zgoditi. Spremeniti moramo našo mentaliteto," je dodal.

Druga tekma Reala in Panathinaikosa bo danes ob 20.15 v Atenah.

Dončić je še vedno eden glavnih kandidatov za priznanje MVP. Njegov statistični indeks trenutno znaša 22,2 in je najvišji med vsemi košarkarji Evrolige. Sledijo mu Alexej Šved (19,9), Nando De Colo (19,8) in Calathes (18,8).

Najboljši strelec je Šved (21,5), najboljši podajalec pa Calathes (8,4). Slednji je prav tako prvi v ligi po številu ukradenih žog (1,8).

Nagrado MVP podeljujejo od sezone 2004/2005. Anthony Parker je edini košarkar, ki se lahko pohvali z dvema priznanjema (2005, 2006). Aktualni prejemnik nagrade je košarkar Real Madrida Sergio Llull.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice