Šport > Košarka
6357 ogledov

Dončićeva minutaža pod velikim vprašajem

luka dončić sergio llull
Novico je potrdil tudi trener madridskega velikana.

Po osemmesečni odsotnosti se na košarkarske parkete vrača zvezsnik madridskega Reala Sergio Llull, ki bo trenerju Pablu Lasu na voljo že za tretjo četrtfinalno tekmo s Panathinaikosom. Ekipi sta trenutno poravnani na 1-1.

Španski košarkar, najkoristnejši igralec (MVP) Evrolige za sezono 2016/2017, je pred več kot 250 dnevi strgal sprednje križne vezi desnega kolena na prijateljski reprezentančni tekmi z Belgijo v okviru priprav na EuroBasket 2017, na katerem je Slovenija nato osvojila zgodovinsko zlato medaljo.

pablo laso sergio llull | Avtor: Epa Epa
Llull je zadnjih nekaj tednov že treniral z ekipo in je po besedah trenerja pripravljen, da zaigra že na sredini tekmi. "Llull bo igral. Če ne bi verjeli, da lahko pomaga moštvu, ga ne bi imenovali v ekipo. Zadnjih 15, 20 dni je povsem običajno treniral z ekipo," je povedal Laso.

Španec je v lanski sezoni odigral 33 evroligaških tekem. V povpečju je na parketu preživel 27,5 minute in prispeval 16,5 točke, 5,9 podaje, 1,8 skoka in 0,7 ukradene žoge (indeks 16,8).

Ekipo je vodil vse do zaključnega turnirja Final Four, kjer pa so morali Realovci najprej priznati premoč Fenerbahčeju, v tekmi za tretje mesto pa še CSKA-ju. 

Aktualni MVP evropske košarke bo v veliko pomoč Luki Dončiću, ki se je prav v času njegove odsotnosti prelevil v ključnega košarkarja kraljevega kluba in je še vedno med glavnimi favoriti za najkoristnejšega igralca sezone 2017/2018.

Zanimivo bo videti, kaj bo njegova vrnitev pomenila za Dončićevo minutažo. Košarkarja sicer nista nujno medsebojno izključujoča. Slovenec običajno igra na položaju branilca (dvojka) ali krila (trojka), Španec pa na položaju organizatorja (enka) ali branilca (dvojka).

Trener Reala za zdaj še ne ve, koliko časa bo Llull dejansko preživel na parketu. "Pred poškodbo je igral 30 minut, pa ni bil zadovoljen, če sem ga poklical iz igre. Ne vem, koliko bo igral. Odvisno od situacije in drugih dejavnikov. Vesel sem, da je nazaj. Rekel mu bom, naj uživa v košarki. To ima najraje, odkar je bil otrok. Naj uživa in igra po najboljših močeh. Prav to sem od njega pričakoval zadnjih sedem let. Želim si, da uživa v tem, kar počne najbolje, to je igranje košarke," je dodal Laso.

Dončić v povprečju igra 25:32 minute na tekmo, lani je igral 19:53 minute (Evroliga). 

Vrnitev klubskega soigralca je pozdravil tudi slovenski košarkarski zvezdnik, ki je na Twitterju delil objavo z uradnega profila njegove ekipe.

Luka Dončić tiger tatu Strokovnjaki Šport Toliko naj bi Luka Dončić zaslužil v petih letih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice