Šport > Košarka
19563 ogledov

Dončić pred ogledniki dvignil dvorano na noge

luka dončić
Noro zabijanje in na koncu zmaga.

Luko Dončića si je na tretji tekmi končnice med Realom Madridom in Panathinaikosom znova ogledovala vrsta NBA oglednikov, ki je imela kaj videti.

Mladi Slovenec je v zaključku prvega polčasa poskrbel za potezo, ki je na noge dvignila dvorano v španskem glavnem mestu, vsekakor pa je bila všeč tudi Američanom, ki ljubijo atraktivne akcije. Čez lužo številni strokovnjaki ocenjujejo, da je šibka točka slovenskega čudežnega dečka njegova atletska moč, a s tokratno potezo je evropski prvak verjetno marsikomu zaprl usta.

Dončić je v slabih 28 minutah dosegel sedem točk (met iz igre 3:12), ujel deset žog in trikrat podal za koš soigralcev. Anthony Randolph je zbral osem točk. V vrste Real Madrida se je po osemmesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena sicer vrnil Sergio Llull, ki je vseh svojih osem točk dosegel v zadnji četrtini, ključni koš, trojko z dodatnim prostim metom za zmago domačih pa je 50 sekund pred koncem tekme zadel Jaycee Carroll (17 točk). Pri Panathinaikosu je izstopal Nick Calathes s 26 točkami.

V torek je Žalgiris (Beno Udrih 6 točk, 6 podaj) premagal Olympiacos iz Pireja z 80:60 in povedel z 2:1, Baskonia pa je zabeležila prvo zmago proti aktualnemu evropskemu prvaku Fenerbahčeju (88:83) in znižala vodstvo Turkov na 2:1.

Četrte tekme so na sporedu jutri in v petek, morebitne pete pa 1. maja.

Komentarjev 2
  • Vesoljec 17:01 26.april 2018.

    Kakšen pa je "pravi"? Ves čas na 100%? Ker je to mogoče, a...?

  • Avatar mike1968
    mike1968 07:58 26.april 2018.

    Luka bo moral pred naborom pokazati mnogo več, kot eno potezo, ki vas vrže na nog, če želi visoko kotirati. Res je, da je še mlad, ampak zadnje čase ni več tisti pravi

Sorodne novice