Šport > Košarka
401 ogledov

Nekdanjega zmaja premagale solze

Šarunas Jasikevičius Žalgiris Epa
V Kaunasu so po veliki zmagi tekle solze sreče.

V četrtek zvečer smo dobili prva dva udeleženca letošnjega zaključnega turnirja Evrolige, ob aktualnem prvaku Fenerbahçeju si je vstopnico za Final4 zagotovil litovski Žalgiris. V Kaunasu je pirejski Olympiacos na četrti tekmi serije padel s 101:91, domačini so se v polfinale uvrstili z izidom 3:1 v zmagah.

Beno Udroh Brian Roberts Žalgiris Olympiacos Evroliga Šport Prvi Slovenec že na zaključnem turnirju

Žalgirisu pred začetkom sezone nihče ni pripisoval večjih možnosti za preboj med najboljše štiri, toda na krilih glasnega občinstva še vedno upa na svoj prvi evropski naslov po letu 1999.

Na klopi Žalgirisa v zadnjih dveh sezonah sedi Šarunas Jasikevičius, ki je med letoma 1999 in 2000 navduševal navijače ljubljanske Olimpije. V bogati igralski karieri je branilec branil še barve Lietuvos Rytasa, Barcelone, telavivskega Maccabija, Indiane Pacers, Golden State Warriors, Fenerbahçeja, Panathinaikosa in Žalgirisa. Na klop slednjega je kot šef stroke sedel leta 2016.

Ob koncu četrtkove tekme, ko je postalo jasno, da bodo Litovci ugnali Olympiacos, so sicer avtoritativnega in vzkipljivega Jasikevičiusa premagale solze sreče. Ob robu igrišča je ob slavju navijačev zajokal od radosti, po koncu tekme pa se s svojimi varovanci veselil zgodovinskega uspeha.

Ob odličnih predstavah in glasni vzpodbudi bo Žalgiris še kako nevaren tudi na zaključnem turnirju v Beogradu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice