Šport > Košarka
1498 ogledov

Dončićeva nora trojka buri duhove

luka dončić Epa Nick Calathes in Luka Dončić.
Zmagoviti met Luke Dončića je presenetil tudi prvega zvezdnika Panathinaikosa Nicka Calathesa.

Grški organizator igre Nick Calathes je dobro minuto pred iztekom srečanja dosegel trojko in prepolovil prednost Real Madrida s šestih na tri točke (85:82). Sledil je napad španske ekipe, v katerem je Luka Dončić prav prek Calathesa dosegel tako rekoč zmagovito trojko za domačo ekipo (88:82), ki je na koncu slavila z izidom 89:82 in se s 3-1 v zmagah uvrstila na Final Four.

luka dončić PAO šokiran Šport "Luka Dončić nas je ubil!"

"Lahko bi zmagala katerakoli ekipa, a se preprosto ni izšlo v naš prid. Ko smo zaostajali za tri točke, je Dončić zadel trojko od table. Nam se ni poklopilo. V obrambi smo slabo komunicirali," je povedal Calathes, ki je dosegel 18 točk (5/10 za dve, 2/6 za tri, 2/4 prosti meti), štiri podaje, tri skoke in dve ukradeni žogi (indeks 13).

"Premagali so nas. Brez izgovorov. Upam, da se bomo potegovali za naslov v državnem prvenstvu," je povedal zvezdnik Panathinaikosa, na temo svoje prihodnosti pa dodal: "Bomo videli. Pogovoril se bom s predsednikom, a v tem trenutku sem osredotočen na zmago v grškem prvenstvu. Mislim, da je naša ekipa boljša od tega, kar smo pokazali v seriji z Real Madridom. Verjamem, da smo si zaslužili Final Four."

Luka Dončić Luka Dončič! Šport Dončić odločil in popeljal Real na final4

Calathes je poudaril, da se je Panathinaikos dostojno upiral favoriziranemu Realu, usodne pa so bile na kocnu zadnje sekunde madridskega napada. "Celotno serijo so zadevali koše ob izteku napadov. V štirih tekmah so v zadnjih petih sekundah dosegli 40 točk. Pred tem smo 19 sekund igrali dobro obrambo. A kot sem dejal, Real si je zmago zaslužil," je športno priznal.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Dončić in Calathes med četrtfinalnim obračunom Evrolige. Profimedia

PAO je po treh četrtinah zaostajal že za 18 točk (78:60), a se je minuto pred koncem približal na minus tri. Grške upe je dokončno pokopala Dončićeva trojka.

"Težko je. Sposobni smo bili zmage, ekipa je bila samozavestna, a na koncu šteje to, kar se zgodi na parketu. Lahko bi nekatere stvari naredili drugače. Ne moreš si v četrti tekmi privoščiti 18 točk zaostanka in se potem vrniti."

Calathes je poleg Dončića eden glavnih kandidatov za naziv najkoristnejšega igralca sezone (MVP). Grški reprezentant je četrti po indeksu (18,5), šesti po doseženih točkah (14,6), prvi po asistencah (8,0) in prvi po ukradenih žogah (1,7).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice