Šport > Nogomet
1408 ogledov

Real do preobrata in lepe zmage

Joshua Kimmich Epa
Bayern je v polfinalu gostil Real in si z domačim porazom precej zaprl vrata finala.

Prvo tekmo v polfinalu lige prvakov sta odigrala tudi Bayern in madridski Real. Po atomskem nogometu, ki ga je v torek prikazal Liverpool, v končnici pa se je prebudila tudi Roma, je bil tokratni dvoboj velikanov, ki sta se tokrat v Evropi srečala že 25-ič, na začetku prvega polčasa precej mirnejši.

Po prodoru Roberta Lewandowskega ob gol avt črti in njegovi podaji v sredino, žoge ni dobro zadel Thomas Müller in priložnost je splavala po vodi. Na drugi strani je na polovici prvega deloa igre nevarno sprožil Dani Carvajal, a meril naravnost v vratarja Svena Ulreicha. Nato pa je padel zadetek. Akcija se je začela pred domačim golom, nato pa je James Rodriguez s podajo v ogenj poslal Joshuo Kimmicha, ki je pobegnil po desni strani. Branilec je stekel v gostujoči šestnajsterec, večkrat pogledal v sredino, nato pa srožil proti prvi vratnici. Strel je Keylorja Navasa nekoliko presenetil, verjetno je pričakoval podajo pred gol.

Sledila je še ena lepa priložnost za domače, po podaji iz kota in podaljšani žogi je bil na drugi vratnici sam Mats Hummels, ki pa je meril nenatančno preko vrat. Že pred tem bi lahko Franck Ribery sam stekel proti golu tekmeca, a je slabo sprejel žogo, ki mu je ušla, Navas pa jo je le še mirno pobral. Sledila je kazen v 44. minuti. Po akciji Reala se je okroglo usnje odbijalo na robu kazenskega prostora, nato pa je prišlo do Marcela, ki je udaril z volejem in zadel dolgi kot domačih vrat.

Marcelo | Avtor: Epa Epa

Gostitelji bi lahko odgovorili v sodniškem dodatku prvega polčasa, ko je po podaji s prostega strela z glavo udaril Lewandowski, a je Navas z nekaj težavami uspel ukrotiti strel. Pvih 45 minut je na bavarski strani sicer zahtevalo tudi velik kadrovski davek, že v uvodnih minutah je igrišče zaradi poškodbe zapustil Arjen Robben, kasneje pa je z zelenice odšepal še Jerome Boateng.

A stvari so se za domače le še poslabšale. V 56. minuti je veliko napako na sredini naredil Rafinha, sledil je hiter protinapad, Lucas Vazquez pa je našel samega Marca Asensia. Ta se je iz oči v oči znašel z Ulreicom in ga tudi zanesljivo premagal za 1:2.

Skušal je odgovoriti Ribery, streljal z bližine, vendar je bil na pravem mestu Navas, ki se je izjemno izkazal s skokom v svojo desno. Slednja sta svoj interni dvoboj nadaljevala tudi v 63. minuti, ko je Francoz nekoliko srečno po odboju od branilcev prišel do žoge, a se Realov čuvaj mreže še enkrat več ni pustil premagati.

V 67. minuti je bilo znova vroče pred gostujočimi vrati, a po skoku Javija Martineza se znova ni dobro znašel Müller. Dve minuti kasneje je Navas še enkrat dobil dvoboj z Riberyjem. Na drugi strani je izjemno zadel sicer dokaj neopazni Cristiano Ronaldo, ki pa so mu ob sprejemu žoge sodniki dosodili igranje z roko. Ulreich se je nato izkazal ob strelu Karima Benzemaja, strel je zaustavil z iztegnjeno nogo.

V 88. minuti je imel lepo priložnost za izenačenje Lewandowski, ki je lepo vtekel in sprejel žogo na sedmih metrih. Proti njemu je stekel Navas, Poljak pa je ustrelil mimo vrat. To je bila zadnja razburljiva situacija na dvoboju.

Marco Asensio | Avtor: Epa Epa

Liga prvakov, polfinale:

Bayern : Real Madrid  1:2 (1:1)
Kimmich 28.; Marcelo 44., Asensio 57.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.