Šport > Košarka
5900 ogledov

To zmore samo Luka Dončić! (video)

luka dončić Print Screen
Mladi zvezdnik Real Madrid je mojster košarkarskih čarovnij.

Koši od table, "lomljenje" gležnjev, poigravanje z nasprotniki, atraktivna zabijanja, meti prek celega igrišča in še in še. Vse to in še več zmore slovenski košarkarki zvezdnik Luka Dončić, ki ima za seboj najboljšo sezono v karieri.

luka dončić Skavt NBA ekipe Šport "Kokoškov na naboru ne bo odločal o izboru Dončića"

V pogovoru za uradno spletno stran evroligaškega tekmovanja se je 19-letnik ozrl po nekaterih izjemnih potezah, s katerimi je utrdil svoj status najobetavnejšega evropskega košarkarja in enega izmed favoritov na letošnjem naboru lige NBA.

Ko govorimo o najlepših preigravanjih sezone, ne moremo mimo Dončićeve mojstrovine na tekmi z Barcelono, kjer je s svojo hitrostjo in spretnostjo osmešil Victorja Claverja ter mu, kot pravimo v košarkarskem žargonu, "polomil" gležnje.

"Mislim, da je bila to ena mojih najboljših potez. Ne vem, kako sem se spomnil tega. Ravnal sem se po instinktu. To je lep spomin," je komentiral slovenski košarkar.

Spomnil se je tudi nagajive poteze na tekmi z Baskonio, ko je s podajo med nogami povsem zmedel Johannesa Voigtmanna. "To je klasična poteza, ki mi bo za vedno ostala v spominu. Zelo mi je všeč, tega trenutka ne bom nikoli pozabil," je dejal.

igor kokoškov goran dragić Čestitke dežujejo Šport Legenda ne ve, kdo je Igor Kokoškov

Med najlepše poteze pretekle sezone prištevamo tudi koš prek celega igrišča, ki ga je dosegel na srečanju z večnimi rivali. "Imel sem veliko srečo. Treniral sem mete s sredine igrišča, a nikoli s takšne razdalje. Ne vem, kako sem zadel. Imel sem občutek, da bo šla noter. Smer je bila prava. Gledal sem žogo in upal, da gre skozi obroč," je povedal Dončić.

Sezona košarkarske Evrolige se bo zaključila s tradicionalnim turnirjem Final Four, ki bo od 18. do 20. maja v Beogradu. Real Madrid se bo v prvem polfinalnem paru pomeril z moskovskim CSKA. Drugi polfinalni par tvorita Fenerbahče in Žalgiris.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice