Šport > Nogomet
3990 ogledov

Bavarce preganjala šokantna napaka vratarja

karim benzema Benzema je bil z dvema goloma prvo ime Real Madrida.
Real Madrid je prvi finalist Lige prvakov!

Real Madrid in Bayern München sta se na povratni polfinalni tekmi Lige prvakov na stadionu Santiago Bernabéu razšla brez zmagovalca (2:2). V finale je s skupnim izidom 4:3 napredoval španski velikan, ki je prvo tekmo dobil z 2:1.

Madridčani, dvakratni branilci naslova, so se v finale uvrstili še četrtič v zadnjih petih letih. Za tretjo zaporedno lovoriko se bodo pomerili z zmagovalcem obračuna med AS Romo in Liverpoolom.

real madrid | Avtor: Profimedia Profimedia

Z dvema goloma se je pri Realu izkazal Karim Benzema, za Bayern sta zadela Joshua Kimmich in James Rodriguez. Real ima v zbirki rekordnih 12 lovorik Lige prvakov in oziroma njenih predhodnic, Bayern bo ostal pri petih naslovih.

Evropska velikana sta v Madridu odigrala že 26. medsebojni obračun. Španci so dobili 12 tekem, Nemci pa 11. Tri so se končale z neodločenim izidom.

Marcelo Thiago Real Bayern Liga prvakov Šport Real po četrti finale v zadnjih petih letih

Bavarci so uvodoma prevzeli pobudo in v tretji minuti prišli do vodstva. Thomas Müller je podal v kazenski prostor domače ekipe, slabo je posredoval kapetan Sergio Ramos, odbito žogo pa je v mrežo poslal Joshua Kimmich. 

joshua kimmich | Avtor: Profimedia Profimedia

Kimmich je dosegel drugi gol v polfinalu letošnje Lige prvakov, potem ko je Keylorja Navasa premagal že na prvi tekmi na Allianz Areni.

Real je po prejetem zadetku zaigral odločneje in hitro prišel do izenačenja. Globoko v nemški polovici je diagonalno podajo Matea Kovačića sprejel Marcelo in poslal natančen predložek na drugo vratnico, kjer je bil z glavo uspešen Karim Benzema.

Francoski napadalec je bil v letošnji sezoni večkrat tarča žvižgov nezadovoljnih madridskih navijačev, z zadetkom na tako pomembni tekmi pa bo vsaj za nekaj časa utišal kritike na njegov račun.

Kraljevi klub je dosegel zadetek še na 42. zaporedni domači tekmi v Ligi prvakov in izenačil rekord Tottenhama (1961-1984). 

Benzema je zabil 54. zadetek na 102 tekmah Lige prvakov. Več od njega so jih dosegli le Cristiano Ronaldo (120), Lionel Messi (100), Raúl (71) in Ruud van Nistelrooy (56).

Drugi polčas se je začel s katastrofalno napako gostujočega čuvaja mreže. Tolisso je žogo vrnil vratarju Svenu Ulreichu, venar je ta očitno za trenutek pozabil, da okroglega usnja ne sme prijeti.

Poskušal je posredovati z nogo, a povsem narobe ocenil situacijo in zgrešil celo žogo. Benzema, ki ga je napaka vratarja kar malce šokirala, je bil dovolj blizu, da je stekel mimo in zabil v prazno mrežo.

Francoz je dosegel še 55. gol v Ligi prvakov in ima samo še enega manj od Van Nistelrooya (56).

Bayern se kljub zaostanku ni predal in v 63. minuti izenačil z golom posojenega nogometaša Reala Jamesa Rodrigueza, ki zadetka ni slavi. Domači navijači so ga zato ob odhodu z igrišča nagradili z aplavzom. Prvi poskus Kolumbijca je blokiral Raphael Varane, z drugim strelom pa je žogo vendarle spravil mimo Navasa.

Domači strateg Zinedine Zidane je ob premoči gostov moral reagirati in na igrišče poslal Gareth Bala in Casemira, na klop pa poklical Benzemaja in Kovačića.

realmadrid sergio ramos | Avtor: Profimedia Profimedia

Bavarci so dominirali v napadu, z nadvse pomembno obrambo pa se je po nevarnem strelu Tolissa izkazal Navas. Domači vratar je v 79. minuti z zadnjimi močmi odbil še strel Müllerja.

Zadnjo priložnost na tekmi je imel v sodniškem dodatku Mats Hummels, ki je dobil skok po podaji iz kota, a je streljal slabo.

Galaktiki so izkoriščali vsako priložnost za valjanje po tleh, medtem ko so gostje tvegali vse, a gola niso uspeli doseči. Pomagalo jim ni niti šest minut sodnikovega dodatka in Real je napredoval v finale Lige prvakov.

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma:

REAL MADRID - Bayern München 2:2 (1:1) /2:1/
Benzema 11., 46.; Kimmich 3., Rodriguez 63.

Začetni postavi:
REAL MADRID: Navas; Vazquez, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, Kovacic, Asensio; Benzema, Ronaldo
BAYERN MÜNCHEN: Ulreich; Kimmich, Sule, Hummels, Alaba; Tolisso, Thiago, Rodriguez, Muller, Ribery; Lewandowski

// - prva tekma

Komentarjev 2
Sorodne novice